Újpesti győzelmével bennmaradt a Puskás Akadémia

HírKlikk 2019. május 11. 19:30 2019. máj. 11. 19:30

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött szombaton a bronzéremért harcoló Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, sikerével pedig megőrizte élvonalbeli tagságát. A felcsútiak immár öt kör óta veretlenek, a büntetőt is hibázó fővárosiak pedig az idény során mindössze másodszor kaptak ki saját közönségük előtt.

Nem kezdtek lendületesen a csapatok, mindkét fél a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az első komolyabb lehetőséget a vendégek hagyták ki a játékrész derekán, később pedig már Banainak kellett nagyot védenie, hogy megőrizze kapuját a góltól. A félidő előtt mégis az álmosan futballozó Újpest kerülhetett volna előnybe, de Traoré büntetőjét kivédte Hegedűs.

A folytatásra sem lett nagyobb az iram, a kapuk sem forogtak veszélyben, de a hazai kapus hibáját kihasználva a felcsútiak előnybe kerültek. A bekapott gól után mezőnyfölényben játszottak a lila-fehérek, ám rendkívül pontatlanul futballoztak, így nem volt esélyük feltörni a vendégek védekezését, ráadásul a Puskás Akadémia gyors ellentámadásai több veszélyt hordoztak magukban. A hajrában sem tudott újítani az Újpest, amely így öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

Forrás: Hírklikk