WADA: 1,4 millió dollár doppingellenes tudományos kutatásokra

HírKlikk 2024. október 26. 18:15 2024. okt. 26. 18:15

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) összesen 1,4 millió dollárral segíti a következő időszakban azokat a tudományos kutatási programokat, amelyek révén még hatékonyabbá teheti világméretű fellépését a doppingolással szemben.

A WADA bejelentése szerint tizennégy projektet választottak ki finanszírozásra érdemesnek, és 32 terv készítőit kérték fel teljes körű pályázat benyújtására.

Az insidethegames.biz ismertetőjében megszólaltatta Olivier Rabin professzort, a WADA tudományos és orvostudományi főigazgatóját, aki kijelentette: „a tudományos kutatási támogatási program szerves részét képezi az ügynökség azon elkötelezettségének, hogy ösztönözze és finanszírozza az innovatív tudományos kutatásokat a globális doppingellenes rendszer megerősítése érdekében".

A kiemelten támogatott projektek között elsősorban olyanok vannak, amelyek a doppingszerek és -módszerek kimutatására szolgáló analitikai eszközök fejlesztésére vagy optimalizálására irányulnak.

A portál beszámolójában kiemelte: a tiszta sport előmozdítására irányuló erőfeszítései során a WADA 2001 óta több mint 88 millió dollárt biztosított arra, hogy segítse a kutatókat világszerte áttörések kidolgozásában a doppingellenes tudomány területén.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom