Wimbledon - Az elődöntőben búcsúzott a Babos, Mladenovic páros 

HírKlikk 2019. július 12. 20:27 2019. júl. 12. 20:27

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó két szettben kikapott a harmadikként rangsorolt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh kettőstől a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyének pénteki elődöntőjében.

Az első szett rendkívül szorosan alakult, Babos és társa remekül adogatott, az ellenfél szervajátékának elnyerésére viszont nem volt esélye, így rövidítésre volt szükség, amelyben a tajvani, cseh duó bizonyult jobbnak.

A második felvonás legelején a kevesebbet hibázó Hszie és Strycova rögtön brékelni tudott, majd 5:3-as állásnál két meccslabdájuk volt, ezeket még nem tudták kihasználni, ám a következő játék végén lezárták a mérkőzést. Babosék egyszer sem tudták elvenni riválisuk adogatását az 1 óra 28 perces mérkőzésen.

"Sajnálom ezt a mérkőzést. Az ellenfelünk nagyon jól játszott, megérdemelten jutott a döntőbe. Arra igazából nincs mentség, hogy nem jutottunk el bréklabdáig" - nyilatkozta honlapján Babos.

Hozzátette, összességében jó füvespályás szezont zárt, és véleménye szerint ismét jó úton halad. Most néhány napos pihenőt tart, ezért lemondta a korábban tervezett salakos versenyeket.

"Korábban kiutazom majd a tengerentúlra, ott készülök Michael Joyce edzővel. San Joséban kezdem majd a keménypályás időszakot" - mondta Babos.

Eredmény, női páros, elődöntő:
Hszie Szu-vej, Barbora Strycova (tajvani, cseh, 3.) - Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-5), 6:4

Forrás: Hírklikk