A KDNP ott maradt a latrinán

Németh Péter 2021. március 4. 07:49 2021. márc. 4. 07:49

„Végre faképnél hagyjuk azt a gyáva, gerinctelen és hülye Webert, meg ezt a színtelen-szagtalan, semmilyen (tehát tökéletesen EU-konform) Néppártot, amelynek már semmi köze sincsen sem konzervativizmushoz, sem kereszténységhez, sem a hagyományos európai értékekhez. Faképnél hagyjuk végre a sunyi és aljas Tuskot, aki immáron Weberrel együtt beleomolhat Martin Schulz meg Guy Verhofstadt nagy, szent fenekébe, ahová beomolni mindig is vágyott…” – ezt írta Bayer Zsolt.

Ezt meg Pilhál Tamás: „Szép nap a mai. A Fidesz végre kilépett az Európai Néppártnak nevezett latrinából.„Manfred Weber és a többi gerinctelen csúszómászó sziszeghet tovább odabent a sötétben, de a budiajtó rájuk lett csapva, túl sok már nem hallatszik belőlük, legfeljebb dühödt sziszegésük. Végre friss levegőt szívhatnak a magyar képviselők, s velük együtt Magyarország is.Az a barátunk, aki úgy néz ki, úgy viselkedik és úgy is beszél, mint az ellenségünk – az nagy valószínűséggel nem a barátunk, hanem az ellenségünk. Így van ez az Európai Néppárttal is. E pártcsalád egykoron még – úgy-ahogy – nemzeti, konzervatív, keresztény alapokon állt.A húsz évvel ezelőtti néppárt többsége még nem támogatta volna Európa muszlimokkal való elárasztását, a migránskvótát, megvédte volna a kontinens határait a barbár hordáktól, s nem zengte volna az emberek nemiségének lebontását célul tűző hermafrodita-propaganda csodálatát. Az a néppárt még szuverén államok közösségeként képzelte el az uniót, nem egy központosított, szélsőliberális őrületre és kommunista internacionalizmusra épített birodalomként.”

Hát rendben. Ideidéztem őket, hadd örüljenek, hogy  tovább népszerűsítem gondolataikat. Már ha, ezeket gondolatoknak lehet nevezni. Persze, ott, abban a táborban, akikhez ők szólnak, boldog arccal falják betűiket, elég csak a kommentekre vetni egy pillantást. Imádják ezeket, az amúgy szánalomra méltó mondatokat, a legtöbben csak mélyen egyetértenek, de jócskán akadnak olyanok is, akik igyekeznek rajtuk is túltenni.  Őket már nem idézem. Most pusztán az érdekelne engem, hogy mi történik a KDNP-vel? Azzal a párttal, amely ugye hűséges fegyverhordozója Orbánnak, és amely most ott maradt a Néppártban? Mit a Néppártban, használjuk bátran Pilhál kifejezését: ottmaradt a latrinán. Besorolt a többi gerinctelen csúszó-mászó közé, ott van bent a sötétben, rájuk lett csapva a budiajtó.

Na de mi történhetett? Netán holnap kirúgja maga mellől Semjén Zsoltot Orbán Viktor? Maradhat az ország miniszterelnök-helyettese egy olyan ember, aki fideszes meghatározás szerint bűzlik a Néppárttól?  Ugye azt senki nem tudja elképzelni, hogy a KDNP hirtelen önállósította magát, és szakítva eddigi hagyományaival, önálló döntést hozott? Hogy most, hirtelen, egy ilyen horderejű lépésnél, Semjén fogja magát és hátat fordít Orbánnak? Ám, ha nem ez történt – márpedig biztosak lehetünk benne, hogy nem ez –, akkor miért határozott Orbán úgy, hogy a KDNP maradjon? És, akkor miért nem szólt tollnokainak, hogy egy kicsit differenciáltabban fogalmazzanak, mert a latrinában még ott vannak az elvtársaik is? Vajon mi dolga maradhatott a kereszténynek és demokratikusnak álcázott – legalábbis a nevében ilyen jelzőket viselő – pártnak ebben a családban? És mit szól mindehhez a KDNP mentora, a katolikus egyház? Mit szólnak a magyar főpapok ahhoz, hogy politikai letéteményeseikre a Fidesz rácsapta a budiajtót? Ráadásul, ha jól érzékelem, Semjén hallgat, nem beszél arról, hogy milyen küldetéssel bízta őt meg a miniszterelnök. Milyen feladattal ruházta fel, hogy elviselje továbbra is ezt a szennyes gárdát? Csak nem az a dolga, hogy kiszagoljon ott mindent? Hogy hozzon haza valamicskét abból a bűzből?

Pedig felesleges a szart importálni. Van belőle itthon is; nem szorulunk behozatalra.