Bayer, a betoji

Dr. Dávid Ferenc       2021. augusztus 30. 13:09 2021. aug. 30. 13:09

Nehéz helyzetben volt a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa, a lovagkeresztes firkász, a magyar nemzet és a Magyar Nemzet hírhedten szélsőséges figurája. Az történt ugyanis, hogy Csányi Sándor személyesen meghívta Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást a következő válogatott meccsre, mondván: a foci mindenkié. A két politikus elfogadta a szívélyes invitálást.

Nem bírta ezt szó nélkül elviselni és azonnal leült gépe elé bejegyzést írni a honi sajtó véresszájú terminátora, azzal a céllal, hogy ő aztán majd móresre tanítja a meggondolatlan bankvezetőt! Bayer írásában megkérdőjelezi Csányi Sándor sportszerű kiállását, majd óvatos szemrehányással odabiggyeszti, hogy

„No, én pedig kutatom emlékeimben azokat a pillanatokat, amikor Csányi elnök úr megszólal az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen. Vagy a támogató nyilatkozatát elnök úrnak abból az alkalomból, hogy Magyarország a kormány döntése alapján befogadta az UEFA meccseket, míg az ellenzék a befogadás visszamondását indítványozta, a járványra hivatkozva. S próbálok emlékezni, ahogy elnök úr ugyanilyen karakánul és bátran nyilatkozik s utasítja vissza az ellenzék ostoba megnyilvánulásait az EB meccsei ellen. S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadionok építése elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett.” 

Olvassák el figyelmesen! A fenti rövid idézetben a bejegyzés szerzője öt (!) alkalommal „urazza” le Csányi Sándort. Mi történt ezzel a Várban lakó tollnokkal? Megtért?  Ezeket a mondatokat tényleg B. Zs. írta? Hazánk leggátlástalanabb és legocsmányabb nyelvezetű zsurnalisztája, ugyanis ha valakit tollhegyre tűz, akkor ott a „hazaáruló,” a „nemzetvesztő” és az „idegenszívű” állandó jelzőként szerepel, és senki nem úszhatja meg, hogy Bayer el ne zavarja melegebb éghajlatra vagy a jó édes anyukájába. Ez most mind elmaradt. A mostani bejegyzés olyan alázatos, hogy én már csak azt vártam, mikor jön az a megszólítás, hogy „Kedves Sándor bátyám”. Félreértés ne essék: én nem arra vágyom, hogy Bayer az OTP elnökét galád módon szidalmazza, csak azt próbálom megmutatni, hogy a jegyzet írója egy kétszínű alak, aki az érintett személy és a hivatal függvényében választ arculatot és előadásmódot.    

Bayernek bizonyára elöntötte a vér (mást akartam írni) az agyát, mikor értesült Csányi Sándor bölcs gesztusáról, nevezetesen Karácsony és Fekete-Győr meghívásáról. De gyorsan kijózanodott, mert rájött, hogy Csányi Sándort mégsem gyalázhatja a tőle megszokott „bayeri” stílusban, és erre az alkalomra inkább hangnemet váltott, így aztán súgva-búgva mondta el kritikáját. Behúzta fülét-farkát ez a nyúlszívű nímand, ahogy felidézte magában az MLSZ elnökének gazdasági ás társadalmi pozícióit, és az is bekattant neki, hogy a neves üzletember jó viszonyban van Magyarország kormányfőjével. Mert ha nem így lenne, akkor nem is lehetne labdarúgásunk első embere. 

Bayer Zsoltról eddig is tudtuk, hogy kisstílű ingatlannepper, aki az Orbán-rezsim kitartottjaként a rendszer minden előnyét élvezi. Most az is kiderült, hogy ez a bérfirkász csak a védteleneket és az elesetteket meri gusztustalan módon gyalázni. Ha befolyásos és hatalommal is rendelkező nagyemberekről van szó, akkor csak lábhoz dörgölődző, idomított kutyaként, vakkant néhányat.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom