Fidesz - Magyar Alpári Szövetség

FSP 2020. december 6. 07:28 2020. dec. 6. 07:28

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy aggódik a PestiSrácok, amiért a Fidesz Szájer József „botlása” miatt elveszítheti a következő választást. Bayer Zsolt is retteg, szerinte a párt egyik legélesebb elméje egetverő ostobaságot csinált azzal, hogy éppen most bukott le, amikor a Fidesz élethalál harcot vív Brüsszellel. Nem ma kezdődött a rettegés a Lendvay utcában. Bencsik Gábor, a Magyar krónika főszerkesztője pedig „Baj van, fiúk” című szösszenetében már 2014. decemberében megkongatta a vészharangot. Igaz, akkor még nem volt szó ereszen történő leereszkedésről, mindössze a lopás lett annyira feltűnő, hogy az már a tisztességesebb fideszeseknek is szemet szúrt.

„Valamit tisztázzunk: nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem ezért győzködtük a barátainkat. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok.

De még csak nem is az a baj, hogy meggazdagodtatok. Hanem az, hogy közben kockára teszitek mindazt, amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk.”

Ezt írta Bencsik 2014 végén, és mielőtt meghatódnánk, hogy lám, az úgynevezett polgári oldalon egyre többeknek nyílott fel a szemük, és szólaltak meg a gazemberségek ellen, kezeljük helyén a fenti mondatokat. Bencsiknek nem az volt a baja, hogy undorodott elvtársai többnyire igen tisztázatlan körülmények között véghez vitt vagyonosodása miatt, hanem az, hogy ezzel kockára teszik mindazt, „amiért kimentünk a Békemenetre, amiért polgári köröket szerveztünk, amiért időnket, energiánkat, pénzünket áldoztuk.”

Vagyis azt kockáztatják, hogy nem folytathatják, amit az addig elmúlt öt évben tettek: hogy lebontották a jogállamot, hazavágták az oktatást, padlóra küldték az az egészségügyet, elfoglalták az Alkotmánybíróságot, megszállták és pártszócsővé silányították a mindannyiunk közpénzéből működtetett közmédiát.

A mostani aggódók, Bayer és a PestiSrácok sem azon vannak kiakadva, hogy a hatalom fura urai mennyi gazemberséget művelnek, hanem azon, hogy ha ezek kiderülnek, és sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényekből, akkor még az is lehet, amire korábban gondolni sem mertek az urak. Hogy elveszíthetik a 2022-es választást, véget ér a hatalmuk, és nem kizárt, hogy uram bocsá’, felelniük kell a bűneikért.

Ezért kell – ahogyan a PestiSrácok követeli – kimenekíteni a párt első vonalából a két lábon járó aknákat (így nevezik ők a tolvajaikat), és ezért sír Bayer, hogy Szájer miért épp most csinálta ezt a nagy hülyeséget. Csinálhatta volna máskor is, békeidőben, amikor mindez nem oszt és nem szoroz, olyankor, amikor semmi nem számít, mert az ellenség – ők így nevezik a politikai ellenfelet – megsemmisítve, és a keresztény-konzervatív eszme letéteményesei mindent megtehetnek.

Ha azt olvassák ki a Tízparancsolatból, hogy lopni erkölcsös, akkor lopnak és gazdagodnak, ha azt, hogy paráználkodj, akkor örömlányokkal szórakoznak az Adrián, és melegpartikra járnak Brüsszelben. Az ő olvasatukban az is benne van a szent szövegben, hogy a képmutatásnál nincs keresztényibb erény.