Kinek használ a Kutyapárt?

Föld S. Péter 2022. július 16. 13:48 2022. júl. 16. 13:48

Piknikkel egybekötött hídfoglaló túlórázásra hívta az embereket csütörtökön este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, majd pénteken este folytatták a vidám, vagy inkább vicces házibulit. Volt ott minden, ami egy ilyen eseményhez kell, folyt az ingyen sör, egyedül a párt védjegyévé vált örök élet ígérete maradt el. Vidám, mosolygós arcokat mutattak a kamerák, néhányan – köztük a párt vezetője és egyben egyetlen arca – már nem voltak nem szomjasak. Nem egy vidám eseményt ünnepeltek a Kutyák, hanem egy százezrek számára tragikus törvény elfogadását. A kata eltörlése ellen tiltakoztak a maguk sajátos módján, ezért foglalták el az Erzsébet-hidat, s mint ígérték, addig tüntetnek, míg a kormány le nem mond.

Tüntethetnek még egy ideig. Orbán Viktor kormánya ugyan már korábban megbukott – nemcsak hozzáértésből, de erkölcsből, tisztességből és emberségből is – ám a lemondás még kicsit odébb van. Pénteken is tüntettek egyébként a Kutyák, akkor még az előző napinál is felhőtlenebb volt a dzsembori. A pártelnököt nem is vitték el a rendőrök, szemeteszsákot sem dobtak egy rendőrautóra, talán mert Kovács Gergely, minden Kutyák vezére megkérte a közönséget, hogy ne tegyenek ilyet, mert az full gáz.

A kormánypárt sajtó pedig, tette a dolgát. Ahogyan az tőlük ilyen esetekben elvárható, rárepült az eseményre. Mutatták a már nem szomjas embereket, a rendőrautót leköpő tüntető fiatalembert – ez ment hírként a magyar embereknek. Hogy a baloldal már megint az utcán randalírozik. Mari néni Rémrettentőn és Józsi bácsi Békésborzadályon ezt kapta hírként a kata-törvény elleni tiltakozásokról. 

Szokták mondani, hogy a humor gyilkos fegyver, és ez igaz is, ám ebben az esetben – függetlenül attól, hogy mi volt a Kutyák szándéka – a fegyver ezúttal visszafelé sült el. Orbán Viktor és a Fidesz nem ijedt meg attól, hogy a Kutyák lezárták az Erzsébet-hidat. Orbán, aki bizonyára követte az eseményeket, hátradőlt a foteljában és kért még egy kávét. Ennél jobb propaganda nem is kell a Fidesznek: a közlekedés megbénításával lejáratni Karácsony Gergely főpolgármestert. Mert csütörtökön és pénteken sokan közlekedtek volna az Erzsébet hídon, de nem tehették. A Kutyák – akarva, akaratlanul – bagatellizálták a kata elleni össznépi felháborodást, sok család tragédiáját, a még az eddigieknél is nehezebb helyzetét.

Orbán és a Fidesz ettől nem fog megbukni, az ellenzéknek viszont sokat ártottak azok a képek, amelyekkel a kormányhoz hű média gondosan kiválogatva, a maga szájíze szerint megszerkesztve teleszórta az országot. Lám, ezek akarják Orbánt leváltani. Ülnek a hídon, isszák az ingyen sört, ahelyett, hogy dolgoznának.

Lehet és kell is tüntetni, tiltakozni az embertelen, kapkodást és fejetlenséget megtestesítő rendelkezések ellen, ám az ilyen a „kutyás piknikek” nem segítenek a kata-törvény kárvallottjainak, az ellenzék lejáratására viszont kiválóan alkalmasak. 

A pénteki tüntetés egyik hívószava az volt, hogy megvárják, míg felkel Gergő. (Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke). Amíg Gergő alszik, nincs semmi, de ha felébred, akkor indulhat a buli, kezdődhet a tánc. Ameddig a pártkasszából futja, sör is lesz, méghozzá ingyér'. Félre a gondokkal, nem számít, hogy a forint gyenge, az infláció az egekben, és augusztustól a rezsi is a sokszorosára emelkedik. A Kutyák rendelte zenekar vidám dallamokat játszik, vidám fiúk és vicces lányok mosolyognak a kamerákba.

A Titanic pedig közeledik a jéghegy felé.

 

 

Forrás: Hírklikk