Miért pont Marbellára költözött Orbán lánya és veje? Talán mert az a város a Maffia-ENSZ székhelye?

Sas István 2021. szeptember 26. 07:00 2021. szept. 26. 07:00

Magyarországon kevesen ismerik ezt a spanyol várost, de egyáltalán nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtó egy része a Bűnben Egyesült Nemzetek Szövetsége székhelyeként, vagy a szervezett bűnözés globális központjaként emlegeti. Ugyanis minden befolyásos maffiának van képviselete Marbellán, ott szoktak egyezkedni az együttműködésről, amit többnyire meg is oldanak.

Több tucat maffia képviselői „dolgoznak" a városban, a szicíliai maffiától kezdve az orosz, az albán, a mexikói és a kolumbiai bűnszervezetig. Ennek oka, hogy egy közeli városba, Algecirasba érkeznek az Európába szállított kábítószerek, például a kokain és a hasis, amelynek elosztásáról, továbbszállításáról aztán Marbellában egyezkednek.

Hivatalosan – és talán valóban – azért költözött az egyik leggazdagabb magyar és a családja Marbellára, mert ott vett egy szállodát és nem tudta, minek a székhelye ez a város. Azonban vehetett volna másutt is, bizonyára jobban is járt volna, hiszen a bűnszervezetek jelenléte miatt, a gazdag és a felső középosztályba tartozó spanyolok, valamint a turisták egyre inkább kerülik ezt a várost. 

Nekem persze eszembe jutott egy sokkal rosszabb forgatókönyv is: mi van, ha a Magyar Maffiaállam is csatlakozni akar a Maffia-ENSZ-hez és ezért a székhelyére küldte a „nagykövetét"?

Hogy ez nem fake news, nem is összeesküvés-elmélet, annak bizonyítására elég rákeresni a neten nem a magyar, hanem a külföldi sajtóban, a Marbelláról közölt írásokra. Én is így szembesültem a város különös hírével: 

The Week: How Marbella became the drugs capital of the world

The Guardian: ‘A united nations of crime’: how Marbella became a magnet for gangsters

The Sun: The organised crime gangs terrorising Spain’s Costa del Sol are back after a lockdown lull

Le Monde: Trafic de drogue à Marbella: la chute stupéfiante du commissaire Thierry

El Pais: Marbella, sede global del crimen organizado 

Noreste: José Sobrevilla-Marbella, sede global del crimen organizado

El Espanol: Las 13 mafias que se reparten Marbella: trafican, secuestran y matan