Moslékkormány

Föld S. Péter 2020. december 29. 10:48 2020. dec. 29. 10:48

Nem szívesen írtuk le a címben szereplő kifejezést, nem is fogjuk a jövőben használni, mert ízlésünktől és stílusunktól távol áll az ilyesfajta megfogalmazás. De nem tehettünk mást, mert hiába a velünk született jó modor, valamilyen módon muszáj érzékeltetni, hogy kik azok, akik szemben állnak a normális Magyarországgal, és akik az ellenzéket hazaárulónak, idegen érdekek ügynökeinek, vagy legújabban, moslékkoalíciónak nevezik.

Talán a mindenre kapható Kövér László használta először az ellenzékre a moslékkoalíció kifejezést, most legutóbb pedig Gajdics Ottó a Magyar Nemzetben. Gajdics a Nyíregyházi Főiskola utolsó KISZ titkára volt, ami nem volna baj, a rendszerváltozás előtt is éltek emberek, KISZ-tagok és KISZ-titkárok, csak hát Gajdics most az úgynevezett jobboldal egyik megmondó embere, vagyis, ugyanolyan haszonelvű, álságos és hazug propagandistája, mint amilyen az előző átkosnak, KISZ-titkárként lehetett.

Gajdics egyébként a Kamu Karigeri írásában nem kevesebbet állít, minthogy az ellenzék a vírussal van, a járványnak drukkol, azt szeretné, hogy minél nagyobb legyen a baj. Egy ilyen állítást a világ jobb helyein érvekkel és bizonyítékokkal szokás alátámasztani, Gajdics azonban nem vesződik ilyesmivel, meg sem próbálja a lehetetlent, de erre nincs is szüksége, a Fidesz-híveknek ennyi elég, elvannak ők ezzel is.

Ilyen alapon, persze a másik oldalon is mondhatnánk, hogy Gajdics gazdái szándékosan gyilkolják a magyar embereket. Ezért nem fordítottak elég figyelmet a járvány elleni védekezésre, ezért tettek alkalmatlan embereket a megfelelő helyekre, ezért vásároltak méregdrágán használhatatlan lélegeztetőgépeket. Ebben világelső vagyunk, mondta büszkén a miniszterelnök, miközben újabban az adatok is igen kedvezőtlenek, az egy főre eső halottak számát tekintve is dobogón vagyunk.

Ennek azonban, szemben Gajdics és társai állításával – mert ez a nagyszerű volt KISZ-titkár nincs egyedül ezzel a véleményével – senki sem örül. Még a mostani kormányt támogatókról sem feltételeznénk ilyet, mert, ellentétben a gajdicsokkal, nekünk volt gyerekszobánk és tudjuk, hogy a politikai ellenfelet hazaárulással vádolni olyan vörös vonal, amelyet átlépni nem csupán veszélyes, de nettó aljasság is egyben.