Orbán bácsi Márika néninél

Föld S. Péter 2022. február 9. 06:44 2022. feb. 9. 06:44

Márika néni nem tehet arról, hogy Orbán Viktor meglátogatta. Szokása újabban a miniszterelnöknek, hogy időnként megjelenik idegen emberek lakásában, a portájukon disznót vág, vagy jó hírt közöl velük. Elmondja nekik, hogy nem leszünk gyarmat, stop Gyurcsány és főleg Márki-Zay, és ha azt akarják, hogy Magyarország a magyarok országa maradjon, akkor menjenek el szavazni és akadályozzák meg az idegenszívűek visszatértét. Ezúttal Márika nénit tisztelte meg látogatásával, és az volt az üzenet, hogy „a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, de mi visszaadjuk”.

Márika nénit beöltöztették a legszebb ruhájába, az arcára mosolyt erőltettek. Nagyon fontos, hogy a miniszterelnök úr jól érezze magát, mondták Márika néninek azok a kedves emberek, akik Orbán spontán látogatását előkészítették. És főleg ne tessék aggódni, előtte kicsinosítjuk a házat.

Márika néni azonban aggódott. Hallott már ezt-azt a miniszterelnökről, valaki a boltban azt mondta róla, hogy a parlamentben többször tolvajnak nevezték. Majd vigyázok, gondolta magában Márika néni, rajta tartom a szemem. És ha csúnyákat mond, a migráncsosokról, meg a Soros Gyuri bácsiról, akinek annyi mindent köszönhet, akkor majd megnézheti magát.

Merthogy bölcs öregasszony a Márika néni, nem olyan, mint amilyennek a fotókon mutatja magát. Látott ő már karón varjút, korábban keljen fel, aki őt át akarja vágni. Így is lett: amikor Orbán azt mondta neki, hogy amit elvettek, (mármint a baloldali kormányok – a szerk.) azt vissza kell adni, hagyta magát győzködni, végül úgy tett, mintha elhinné.

Aztán Márika néni percei következtek, felmondta szépen a leckét. Közölte a miniszterelnökkel, mekkora nagy dolog, hogy megkapja a 13. havi nyugdíjat. És azt sem titkolta el a vendég előtt, hogy éppen tegnapelőtt (mikor máskor – a szerk.) beszélgetett más nyugdíjasokkal, hogy mire fogják felhasználni (Márika néni szavajárása – a szerk.) majd azt a temérdek pénzt, amit Orbán úr és a Fidesz jóvoltából kapnak. Márika néni egyszer sem sült bele a szövegébe, viszonylag tagoltan és folyamatosan mondta, hogy volt olyan, aki a gyereket támogatja, más az unokát támogatja, és akadt. aki annak örült, hogy „végre megveheti azt a nem tudom én micsodát”.

Aztán, mikor elmentek Orbánék, azért csak megnézte a pénztárcáját, megvan-e még, s benne van-e már a 13. havi nyugdíj. Hát a pénztárca éppenséggel megvolt, de egy árva kanyi, annyi sem fityegett benne. Nem Orbán lopta el a kevéske pénzt a pénztárcából, az már a miniszterelnök látogatása előtt is üres volt. Nem baj, mondta magában Márika néni, már csak néhányat kell aludnom a 13. havi nyugdíjig, addig meg már fél lábon is kibírom. Ha meg mégsem, akkor legföljebb elmondhatom, hogy így jártam.