Varga Judit megbízható „gazságügyi" miniszter…

Gusztos István 2021. október 1. 15:20 2021. okt. 1. 15:20

Vajon Orbánián kívül hányan adnak hitelt hepciáskodásának? Persze, izgalmasabb kérdés, hogy Orbániává alázott országunkban, az egykori Magyar Köztársaságban hányan hisznek még neki és társainak.

Varga Judit „üzent"

Szó nélkül kellene elmenni mellette, de annyira pofátlan, hogy nem lehet… Talán az a csúcs, hogy „megajándékozta" a LIBE küldöttségét a magyar kormány „fehér könyvével", amelyben „cáfolják" a Sargentini-jelentés állításait…

Amit a Fidesz „cáfolatnak" nevez, természetesen nem „cáfolat": mértéktartóan megfogalmazott tények tagadása csupán, azaz hazugság.

Azért több mint tíz év után egyre nehezebben viselhető el, hogy a magyar kormány a legjogosabb bírálatokra is hazudozással, ordenáré acsarkodással válaszol.

És persze van mindig valami aktuálissá tett témájuk, amelyet mindenre ráhúznak. Mostanában ilyen aktuális izé a „gyermekvédelminek" hazudott „törvényük", pontosabban annak ürügyén folytatott náci típusú hecckampányuk az LMBTQ-közösség ellen, amelyben nem csupán szennymédiájuk, hanem a Fidesz-kormány vezetői is részt vesznek.

Varga Judit például az alábbiakat közölte:

A jogállami viták értékviták, nem a jog betartásáról szólnak. Ezekre csak politikai válaszokat lehet adni. A 7. cikkelyes eljárás is erről szólt, most pedig az európai baloldali többség nem hagyja, hogy a magyarok megvédjék a gyerekeiket. A LIBE bizottság már nyáron támadást intézett a magyarok ellen a gyerekvédelmi törvény miatt – emlékeztetett Varga Judit.

A dolog lényegét tekintve, valóban értékvitáról kell beszélnünk: arról, hogy az Orbán-kormány Nyugaton elfogadott alapvető demokratikus értékeket tagad.

Hogy csak néhányat említsek: tagadja a fékek és ellensúlyok demokratikus  struktúráját, az önkormányzatiságot, állam és egyház, valamint párt és kormány elválasztását, a közmédia szabadságát, az átláthatóságot stb. S mindezt tulajdonképpen érthetetlen módon – vagy ha érthető, akkor az rövidlátásról, tehetségtelenségről árulkodik – egészen elképesztő, a brancson kívüliek számára hibbantnak tűnő hazudozással leplezik: az európai baloldali többség nem hagyja, hogy a magyarok megvédjék a gyerekeiket. A LIBE bizottság már nyáron támadást intézett a magyarok ellen a gyerekvédelmi törvény miatt…

Nos, ez a gyalázatos, ugyanakkor röhejes hazugság annak kimondására késztet, hogy az ellenzék legfontosabb feladata talán éppen gyermekeink, az ifjúság megvédése attól, amit a Fidesz megvédésnek szokott nevezni: jövőjük ellopásától.