Az ágykeret őrület - Tippek a legjobb választásért (X)

HírKlikk 2019. december 15. 17:34 2019. dec. 15. 17:34

A napi 6-8 óra pihentető alvás elengedhetetlen a mindennapos egészségmegőrzéshez. Ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy a számunkra legtökéletesebb ágyban pihenhessünk. Mondhatni, népbetegség azonban, hogy nehezen találjuk meg a megfelelő ágyat, matracot és ágykeretet egyaránt. Hogy segítsünk egy kicsit a pihentető alvás érdekében, összeszedtünk néhány tippet a tökéletes ágykeret kiválasztásához. Íme!

Ha a matrac már megvan

A tökéletes ágy receptje a kényelmet nyújtó matracból, és az esztétikát, szépséget szolgáló keretből áll. Ha már megleltük a tökéletes matracot, akkor itt az ideje ágykeretet venni hozzá. A legjobb, ha a kettőt egyszerre vásároljuk meg, ugyanis létfontosságú, hogy méretben tökéletesen passzoljanak. Amekkora gonddal kiválasztottuk a megfelelő matracot, legalább akkora energiát fektessünk a keret kiválasztásába! Nézzük meg alaposan, hogy milyen összetételű az ágy – elég erős-e az ágybetét, van-e hézag a matracok között dupla ágy esetén stb.

A matracok és a keretek kiválasztásában egyaránt segít a FAVI.hu, ahol számos márka legjobb termékeit találod!

Kié lesz az ágy?

Gondoljuk át, hogy a szóban forgó ágykeret kit fog szolgálni. Ha például a gyerekeknek veszünk kisebb méretű ágyat, akkor nem érdemes horroráron beszerezni azt, hiszen hamar ki fogják nőni. Amennyiben a hálószobába vásárolunk ágyat, nem érdemes spórolni, hiszen a legjobb és legkényelmesebb darabot szeretnénk megvenni. Ilyen esetben érdemes jól átgondolni a vásárlást több szempontból is:

Vegyünk standard méretű ágykeretet! Így, ha a matracot valamilyen okból le kell cserélnünk, de a keret még használható, akkor nem kell extra költségekbe vernünk magunkat!

 

Válasszunk minőségi darabot! Talán már Te is gondoltál arra, hogy egy drága ágyat nem éri meg megvenni, hiszen hasonló stílusban találsz olcsóbbat is. Ezzel azonban igen hamar pórul lehet járni, hiszen az olcsóbb, rosszabb minőségű ágykeretek sokkal hamarabb elfáradnak és eltörnek, mint a minőségi társaik. Érdemes tehát egyszer rászánni az adott összeget, cserébe talán soha többé nem kell újat venned!

A vendégszobába vagy a nappaliba vegyünk kinyitható ágyat! Ellenben a hálószobánkba sose használjunk ilyet hosszú távon! A kinyitható ágyak és kihúzható kanapék rendkívül praktikusak, ám hosszú távon igen sok panaszt okozhatnak. Ezen darabok átmeneti megoldásként szolgálnak, vendégeink számára, vagy amíg meg nem találjuk a tökéletes ágyat. Ha lehet, tehát kerüljük az ilyen ágyak rendszerszerű használatát a saját hátunk egészségének megóvása érdekében!

Vegyünk fiókos keretet! Ezért a döntésért örökké hálásak leszünk! A fiókok az ágy alatti részt hibátlanul kihasználják, esztétikusak és a kis szobáknak extra tárolási lehetőséget nyújtanak. Tökéletesek a díszpárnák tárolására éjjel, de könnyedén elrejthetünk bennük bármit – téli pokrócokat, könyveket vagy cipőket.

Olyan keretet vásároljunk, ami igazán tetszik! Hiszen hosszú távú befektetés, így csakis olyat vegyünk, ami minden szempontnak megfelel és esztétikus is, illik a szoba többi bútordarabjához. A legjobb döntés egyszerű, letisztult darabokat választani, mert így, ha később máshogyan rendezzük be a szobát, a keretet nem kell majd lecserélnünk.

A legszebb, legtrendibb és legidőtállóbb ágykereteket megtalálod a FAVI.hu webshopban!