„Túl sokáig nem lehet így vinni tovább az életet"

HírKlikk 2020. április 18. 15:25 2020. ápr. 18. 15:25

A sztárséf úgy véli, túl sokáig nem bírja a jelenlegi korlátozásokat a vendéglátóipar, de a visszarendeződésnek fokozatosnak kell lennie, és kezdetben új szabályokat kell majd hozni az éttermek működésében.

Túl sokáig nem lehet így vinni tovább az életet – mondta a több étterem konyháját is vezető séf a Dining Guide-nak. Bíró szerint legkésőbb egy-két hónap múlva ki kell nyitniuk az éttermeknek, mert egyébként mindenki csődöt jelenthet.

Ha megkezdődik a fokozatos visszarendeződés, majd új szabályokat kell felállítani, és inkább tartsuk a másfél méteres távolságot az asztalok között; inkább legyen kezdetben kevesebb munkaerő, kisebb a rezsi, és inkább hajtsunk végre átalakításokat a vendéglátóhelyeken, de az életnek újra kell indulnia – vélekedett.

Most rengetegen döntöttek az elbocsátások mellett, sok helyen adnak bérletidíj-kedvezményeket, és vannak kisebb-nagyobb könnyítések, de amikor fel kell állni ebből, és újra fizetni mindent, akkor fog eldőlni, hogy kinek van létjogosultsága ebben a szakmában – mondta, utalva arra, hogy az újraindulás vízválasztó lesz az éttermek életében.

Forrás: nlcafe.hu