Cristiano Ronaldo az első labdarúgó, aki elérte az 1 milliárd dolláros vagyont

HírKlikk 2020. június 6. 17:07 2020. jún. 6. 17:07

Belépett egy nagyon impozáns sportolói klubba Cristiano Ronaldo, a Juventus világsztárja. Ő az első labdarúgó, akinek vagyona meghaladja az 1 milliárdot – írja a Goal.com.

A 35 éves portugál klasszis a Forbes statisztikái szerint, 105 millió dollár bruttó jövedelemmel rendelkezett az előző évben és ezzel a teljes vagyona átlépte az 1 milliárdos mérföldkövet – írja a Goal.com.

Ő az első labdarúgó, akinek ez sikerült, sőt, ő az egyetlen sportoló, akinek csapatsportban sikerült szert tennie ekkora vagyonra. Rajta kívül csak Floyd Mayweathernek (bokszoló) és Tiger Woodsnak (golfozó) sikerült sportolóként elérnie ezt a mérföldkövet.

A vagyonából 650 milliót keresett meg 17 éves sportolói pályafutása során, valamint rengeteget kapott szponzorációs megbízásokból. Az egyik leghíresebb szerződését a Nike reklámozására kötötte, amely élethosszig tart.

Az ötszörös aranylabdás sportoló hatalmas üzleti birodalommal is rendelkezik.

Ronaldo a hírességek éves kereseti listáján jelenleg a negyedik helyen áll, előtte csak Kanye West és Kylie Jenner zenészek és Roger Federer tenisz-legenda áll.

A Forbes előrejelzése alapján a portugál klasszis riválisa Lionel Messi is csatlakozni fog a sportoló milliárdosok csapatához.

Forrás: goal.com