Kautzky Armand sokáig szégyellte a hangját

HírKlikk 2018. augusztus 15. 10:45 2018. aug. 15. 10:45

Tele volt kritikával és szégyenérzettel Magyarország egyik legismertebb orgánuma.

Sok időbe telt, mire Jászai Mari-díjas színművész megbarátkozott saját hangjával, jóllehet sokan a legszebb orgánumű szinkronszínésznek tartják őt. Kautzky Armand a Borsnak mesélt arról, milyen érzések töltötték el őt pályája elején, amikor meghallotta a saját hangját.

 

"Harminc éve a hangommal dolgozom, és lépten-nyomon különböző platformokon szembesülök vele. Először rendkívül furcsa volt. Az első élményem, amikor egy rádióreklámban szerepeltem főiskolás koromban, aztán egy butikban vásároltam, ahol meghallottam a saját hangom. Sokkoló volt, tele voltam kritikával és szégyenérzettel. Aztán eltelt jó pár évtized, és megtanultam feldolgozni azt, hogy milyen a hangom kívülről" 

– mesélte az 53 éves színész.

Volt idő, amikor Kautzky Armand százezreket volt képes feldühíteni egyetlen mondatával.

Tíz évig voltam egy telefontársaság hangja: „A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható, próbálja meg később!”, és a többi. Előfordult, hogy olyan helyzetben „jött szembe” a hangom, hogy rossz hírt kellett mondanom saját magamnak. Dühítő volt, de idővel megszoktam 

– nevetett Kautzky.

Az évek során számtalan világsztár szólalt meg Kautzky Armand hangján a tévéképernyőn, filmvásznon. Többek között ő szinkronizálta Patrick Swayze-t, Tom Cruise-t például a Top Gunban, Pierce Brosmant a James Bondban és a Mamma Mia!-ban vagy Jeremy Ironst a Lolita című filmben.

Forrás: Bors