Mi lesz veled Sziget Fesztivál?

HírKlikk 2019. augusztus 13. 19:45 2019. aug. 13. 19:45

A Sziget Fesztiválra vezető híd felújítási tervei már elkészültek, azokat azonban felül kell vizsgálni. A Hajógyári-szigetre vezető K-híd felújítása a korábbi tervek ütemezése szerint várhatóan egy-másfél év alatt valósítható meg.

Korábban a BBK azt írta a Hajógyári-szigetre vezető hídról, hogy felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos.

A téma akkor került napirendre, amikor a Sziget Fesztivál nulladik napján, Ed Sheeran koncertje után hatalmas tömeg gyűlt össze, a fesztiváltól távozók többsége a K-hídon keresztül hagyta el a területet, és a híd mozogni kezdett a tömeg alatt. Erről többen is felvételt készítettek és tettek közzé a közösségi oldalakon - áll a szeretlekmagyarorszag.hu cikkében.

A közlekedési társaság akkor azt írta, hogy az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a fesztivál ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát. Idén megvizsgálták a járdakonzolokat, ennek eredménye alapján a szervezők a Budapesti Közút Zrt. felügyelete mellett elvégezték a szükséges javításokat.

A BKK a Sziget Fesztiváltól függetlenül korábban elkészíttette a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik.