Milyen csemperagasztó fajták közül választhatunk?

HírKlikk 2019. május 28. 12:40 2019. máj. 28. 12:40

A számunkra leginkább megfelelő, és ideálisnak nevezhető csemperagasztó kiválasztása első körben alapos átgondolást, utánaolvasást, illetve szükség szerint szakmai tanácsadást egyaránt igényel. Nem mindegy az, hogy hol fogjuk az anyagot használni, milyen méretű lapok kapcsán, milyen jellegű lesz maga a burkolandó felület, illetve kültéren vagy beltéren lesz majd rá szükség.

Nem beszélve arról, hogy a megfelelő csemperagasztó mellett még olyan kiegészítőkre is szükség lehet, mint a különféle keverőszárak, habarcsvödrök, kenhető szigetelések, folyékony fóliák vagy egyéb anyagok. Ebben a rövid bejegyzésben abban igyekszünk segíteni, hogy a kevésbé gyakorlott és szakavatott olvasók is könnyebben boldoguljanak a megfelelő csemperagasztó kiválasztásával.

 

A csemperagasztó választásról röviden

Kültéri burkolás kapcsán fontos szempont, hogy a választott burkolatragasztó flexibilis és fagyálló legyen. Kültéren történő hidegburkolat ragasztása kapcsán jobban járunk, ha a műveletet hozzáértő szakemberre bízzuk.

Beltéri burkolásnál talán valamelyest egyszerűbb a képlet, itt a legtöbbször elegendő egy bázis ragasztó használata is. Nagyobb méretű csempék esetén ajánlatos konzultálni a ragasztó kiválasztása előtt szakemberrel is, hogy a megvásárolt ragasztó végül majd a falon tartsa a lapokat.

Nagyobb forgalmú helyiségek, illetve vendéglátóipari egységek padló burkolása kapcsán kiemelten fontos még az, hogy a flexibilis burkolatragasztó választása itt abszolút javasolt.

BAUMIT BASIC C1 csemperagasztó

A BAUMIT BASIC C1 csemperagasztó tulajdonságait tekintve egy cementbázisú, víz- és fagyálló, vékonyágyas burkolatragasztó ragasztóanyag.

A felhasználása csempék, valamint mázas kerámia lapok ragasztása kapcsán javasolt leginkább. Emellett szintén jó szolgálatot képes tenni normál terhelés esetén is, méghozzá beltéri felületeknél.

BAUMIT FLEXUNI C2 TE

A BAUMIT FLEXUNI C2 TE cementbázisú, víz- és fagyálló, flexibilis, hő- és statikai terhelésnek ellenálló, vékonyágyas burkolatragasztó anyag, csempék és mázas kerámialapok, greslapok, kőporcelánlapok és mozaikok ragasztására fokozott igénybevételű alapfelületeken, pl. padlófűtés, kenhető vízszigetelés, erkélyek, teraszok, medencék. Közepes méretű lapok esetén is ajánlott, kül- és beltéri felületeken.

BAUMIT FLEXTOP C2 TE S1 flexibilis csemperagasztó

A BAUMIT FLEXTOP C2 TE S1 flexibilis csemperagasztó egy az intenzív hő-, illetve statikai terhelésnek is ellenálló burkolatragasztó anyag. Egyaránt alkalmas csempék, mázas kerámialapok, greslapok, kőporcelánlapok, valamint mozaikok ragasztására is.

Ez az anyag megállja a helyét olyan fokozott igénybevételű alapfelületeken is, mint például a padlófűtés, kenhető vízszigetelés, erkélyek, teraszok, medencék vagy meglévő burkolatok.

Nagyobb méretű lapok ragasztása kapcsán kimondottan javasolt az alkalmazása.

 

Forrás: Hírklikk