Tél közeledtével az ünnepre hangolva

HírKlikk 2019. szeptember 20. 12:55 2019. szept. 20. 12:55

Hamarosan a természet mesébe illő színkavalkádot fest nekünk a tájra. Ugyan a nappalok kellemes melege még cirógathatja bőrünket, de a reggelek csípősebbé válnak. Az idő rohamosan vágtat, s csak egyre inkább azon kapjuk magunkat, hogy a tél kopogtat ajtónkon. Az elcsendesedés időszaka következik, melyet átitat az ünnepi készülődés hangulata.

Varázslat a fényekkel

A végtelennek tűnő nappalokat a fokozatosan megnyúló sötét éjjelek váltják fel. Az ember ősidők óta rajong a fényért! Milyen kellemes is nyárestéken a ropogó tábortűz mellett ücsörögni, ugyanezt már télen nem szívesen tesszük meg, de ragyogó fényt teremthetünk különböző kül- és beltéri izzósorokkal.

Ma már számos fénydekorációval tehetjük meghittebbé az ünnepi hangulatot, viszont érdemes odafigyelni a „kevesebb, néha több” gondolatára. Egy ajtó köré elhelyezett égősor elegánssá teheti belépőnket, de ugyanilyen jól mutat a korlátokra rátekerhető fényfüzér is. Fényhálókat helyezhetünk el szobánk falán vagy akár az ablakban is, melyeket gömbdíszekkel még varázslatosabbá tehetünk. 

Ami igazán meghitté teszi a karácsonyt

A karácsonyfa állításnak régi időkre visszanyúló hagyománya van, német területekről indult el valamikor még a reformáció idején. Hazánkban először Brunszvik Teréz állított fenyőfát még a 19. század első felében, de igazán elterjedtté csak a 20. század közepére vált a magyar családoknál.

Vásárokon, piacokon számos örökzöld fenyőfajtát vásárolhatunk az ünnep közeledtével, de ma már sokan népesítik azok táborát is, akik valamilyen oknál fogva inkább a műfenyőt részesítik előnyben. Aki eddig ódzkodott a műfenyő vásárlástól, azok is megtalálhatják a számukra legtetszetősebb darabot. Hiszen se szeri, se száma a típusoknak, a legegyszerűbbtől a legélethűbb darabokig megtalálható minden, akár a virtuális boltok polcain is.

Fő az egészség

A hideg idő beálltával gyakoriak a banális náthás megbetegedések a felnőttek és gyermekek körében egyaránt. A hóesés önfeledt játékra invitálja a család apraja-nagyját, nincs is jobb, mikor hóembert építünk gyermekeinkkel, vagy éppen egy hóangyal kedvéért fekszünk hanyatt a friss ropogós hóban. Figyeljünk oda a meleg, réteges öltözékre és a lakás melegére egészségünk megőrzése érdekében, hiszen talán nincs is kellemetlenebb dolog, mint az év legszebb időszakát betegen tölteni. 

A Bonus Shopnál számos téli terméket megtalálsz, mellyel az ünnepek a legtökéletesebb fényükben pompáznak majd.