Tévedésből készített harcászati játék helikoptert a LEGO

HírKlikk 2020. július 30. 17:28 2020. júl. 30. 17:28

Egy német szervezet petícióban kérte a dán kockajáték gyártóját, hogy vonja vissza a terméket, mert azt harcászati bevetéseken használták.

A hvg.hu számol be a Lego hivatalos tájékoztatásáról, amelyben azt írják, hogy a V-22-es Osprey-jel azt kívánták hangsúlyozni, hogy bizonyos légi eszközöknek nagyon fontos szerep jut a mentési munkálatokban. A dán gyártónál egyébként régóta érvényben lévő irányelv, hogy nem készíti el katonai járművek „játékos" változatát. A V-22-es kapcsán viszont nem volt róla tudomásuk, hogy a gép harcászati tevékenységet is folytat. A terméket ezért egyáltalán nem adják ki.

Így az eredeti tervekkel ellentétben, mégsem kerül a polcokra augusztus elején a Lego Technic 42113 Bell Boeing V-22 Osprey Helicopter nevű szett. A dán gyártónak egészen addig nem volt tudomása arról, hogy a gépet harcászati tevékenységekre is használták, amíg egy német szervezet petícióban azt nem kérte tőlük, hogy vonják vissza a terméket.

Elképzelhető, hogy a készlet bizonyos helyeken boltba került, de hivatalos kiadása, értékesítése és további gyártása nem lesz.