Csodatevő gyömbér

HírKlikk 2020. június 4. 20:15 2020. jún. 4. 20:15

A gyömbért senkinek nem kell bemutatni. Ma már egyre gyakrabban használjuk nyers, illetve feldolgozott formájában is ezt a keleti növényt, amelynek karakteres, csípős, kesernyés ízén kívül, érdemes beszélni jótékony hatásairól is.

A gyömbér légúti megbetegedések és megfázás ellen kiváló gyógyszer, de az emésztőrendszert is hatékonyan támogatja. Elősegíti az anyagcsere-folyamatokat a gyomorban, csökkenti a puffadást és a hasi görcsöket.

Amellett, hogy kiváló gyomorerősítő, ha egy hónapon belül, minden nap fogyasztunk belőle, észre fogjuk venni, milyen pozitív hatással van szervezetünkre.

Több klinikai vizsgálat is bizonyítja, hogy a gyömbér napi fogyasztása 25 százalékkal csökkentheti az izomfájdalmakat. A cukorbetegségben szenvedő embereknél kimutatták, ha naponta két gramm gyömbérport fogyasztottak, akkor egy hónap múlva tíz százalékkal csökkent a vércukorszintjük. A magas vérnyomás enyhítését is elősegíti.

Kutatásokban kimutatták, hogy a gingerol, amely az egyik fő hatóanyaga a gyömbérnek, a rákos megbetegedések kialakulását is megelőzheti – főként a vastagbélrák kockázatát csökkentheti.