Őrizd a tudatod - a fesztiválszezon közepén is

HírKlikk 2019. augusztus 6. 10:04 2019. aug. 6. 10:04

A nyári buliforgatagban hajlamosabbak vagyunk igent mondani a nagy ivászatokra. Könnyen elszalad velünk a ló, és másnap megfogadjuk: „soha többé nem iszom egy kortyot sem”! Van néhány bevált módszer, amelyekkel pont az ilyen kínos pillanatokat előzhetjük meg.

Az emberek többsége ismeri saját korlátait. Van, aki fél pohár bortól becsiccsent, mások pedig 3-4 feles pálinka után is jól bírják a gyűrődést. Ha a testünk még nem jelzett vissza, de korábbi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a következő kortyból már baj lehet, álljunk le az ivással! A cél nem az összerogyás és a másnapi szenvedés, hanem a kellemes, oldott hangulat elérése.

Tudjunk nemet mondani! Nagy valószínűséggel minden társaságban akad olyan bulizó, aki többet tud inni, mint mi, ugyanakkor zavarja, ha nem tartunk lépést vele.

Bátran mondjunk nemet, ha elénk tolnak egy újabb italt. Ez még egyetlen bulit sem tett tönkre. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát, de épp ezért tartsuk tiszteletben a velünk szórakozók korlátait is!

Figyeljünk testünk jelzéseire! Ha ritkán iszunk, kevés tapasztalatunk lehet arról, hogy hol a határ. Ilyen esetben inkább várjunk a következő pohárral, míg nem érezzük testünk visszajelzéseit. Ha felkavarodik a gyomrunk, fájdalom nyilall a fejünkbe, tegyük le a poharat!

Mozogjunk! Ugyanaz az alkoholmennyiség jobban beüt, ha egy helyben ülve fogyasztjuk el. Ha nem táncos buliban, diszkóban, koncerten vagyunk, hanem egy kiskocsmában vagy otthon üldögélve fogyasztunk alkoholt, a kevesebb is „pont elég” lehet.

Ha ezt a néhány szabályt betartjuk, nem fogunk berúgni, csak egyszerűen jól érezzük magunkat. Másnap reggel is.

Forrás: Hírklikk