Szokatlan tünetek az Omikronnal fertőzötteknél

HírKlikk 2021. november 28. 16:00 2021. nov. 28. 16:00

A világot napok óta a koronavírus legújabb mutánsa, az Omikron névre keresztelt variáns tartja izgalomban. A mutáns ugyanis az első hírek szerint képes ellenállni az eddig kifejlesztett vakcináknak és nagyon gyorsan terjed. A Pretoriában praktizáló Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke a korábbiaktól eltérő tüneteket észlelt a koronavírussal fertőzött páciensein.

Mint Angelique Coetzee elmondta, a hónap elején egyre többen panaszkodtak nála erős fáradtságra, és kezelt egy hatéves gyereket is, nagyon magas pulzusszámmal. Senki sem vesztette el a szaglását és az ízlését.

Coetzee november 18-án értesítette a hatóságokat, miután egy négytagú család összes tagja megfertőződött, és totális kimerültséggel küzdött. Azóta kiderült, hogy mindnyájan a koronavírus új, Omikron-variánsát kapták el. A Telegraph cikkét idéző 444 azt írja, hogy a doktornő elmondása szerint nagyjából két tucatnyi betege fertőződött meg mostanáig, többnyire egészséges férfiak. Körülbelül felerészben oltatlanokról van szó, és nagyrészt fiatalokról, akik nem betegedtek meg súlyosan. Viszont felhívta a figyelmet az idősekre, akik nagyobb veszélyben lehetnek, pláne, ha oltást sem kaptak.

Forrás: 444.hu