Testszaggal harcolnának a németek a koronavírus ellen

HírKlikk 2020. július 5. 11:18 2020. júl. 5. 11:18

A berlini közlekedési cégnek elege lett abból, hogy az utasok csak a szájukat takarják el a maszkkal, ezért kérik az embereket, hogy ne használjanak dezodort.

Bár Németországban is kötelező a maszkviselet a tömegközlekedési eszközökön, terjed az a módi, hogy az utasok csalnak, és az orrukat szabadon hagyják. A berlini közlekedési cégnek elege lett az új módiból, és a jó öreg izzadtságszagot veti be szövetségesként – írta a hvg.hu.

A lap arról számolt be, hogy a BVG azt kéri az utasoktól, hogy ne használjanak dezodort, és abban bízik – legalábbis a közlekedési eszközökön és a közösségi oldalakon megjelent reklámok szerint – hogy a melegben terjedő izzadtságszag miatt az emberek újra az orrukra húzzák a maszkokat.

„Nem maradt más választásunk. Mivel nagyon sok ember gondolja azt, hogy jó ötlet az orr alatt viselni a maszkot, kénytelenek voltunk bekeményíteni” – magyarázta a cég az „ellentámadás” megindítását. „Még mindig az orrod alatt akarod hordani a maszkot?” – áll a dezodorálást kihagyó embert jelképező piktogram alatt.

A BVG hagyományosan kedveli a szarkasztikus humort, amikor például a cég arra próbálta meg felhívni az illetékesek figyelmét, hogy elavultak a járművek, felkérte az UNESCO-t, hogy a buszokat, metrókat és villamosokat vegye fel a világörökségi listára – idézte fel a hvg.hu.