A jegybank közel 150 millióért vásárolt festményeket

HírKlikk 2020. szeptember 28. 21:30 2020. szept. 28. 21:30

Az MNB-Ingatlan Kft. Lakner László 18 neoavantgárd festményére csapott le.

450 ezer euróért, azaz körülbelül 150 millió forintért vásárolt 18 festményt az MNB-Ingatlan Kft., szúrta ki a hivatalos értesítőben a 444.

A portál megkereste a festőt, a neves magyar neoavantgárd művészt, Lakner Lászlót, akinek alkotásait megvette a jegybank. Lakner elmondta, hogy többnyire absztrakt képeket vásároltak tőle a németországi időszakából, arról viszont nem tud, hogy a képeket hol fogják kiállítani. Lakner elmondása alapján, a 18 kép már Budapesten van.

Az Új Művészet, képzőművészeti lap szerint egy szakértői bizottság dönt arról, hogy kitől és mit vesz meg az MNB-Ingatlan Kft.

„Az MNB-Ingatlan Kft. számára vásárlásra felterjesztett műtárgyak listáját Ddr. Fabényi Júlia a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója; dr. Keserü Katalin művészettörténész, a Műcsarnok egykori igazgatója, az ELTE Művészettörténeti Tanszékének professor emeritusa és dr. Spengler Katalin műgyűjtő, szakújságíró, szerkesztő, a párizsi Centre Pompidou – Musée National d’Art Moderne IC Central Europe Bizottságának alapító tagja, a MOME Konzisztóriumának elnöke állítja össze” – részletezte a portál.

Forrás: 444.hu