A magyar beatkorszakot idézi fel a Szentendrei Régi Művésztelep új kiállítása

HírKlikk 2024. július 3. 06:00 2024. júl. 3. 06:00

A Kádár-korszak késői időszakát idézi meg a magyar beatkorszak legendás zenekarainak koncertfotóin keresztül a Szentendrei Régi Művésztelep Beat! című, július 5-én nyíló kiállítása.

A szervezők keddi közleménye felidézi, hogy Kőbányai János író, szociológus, könyvkiadó pályája elején, az 1970-es évek második felében gyámügyi előadóként szociográfiákat jelentetett meg fiatal munkásokról, a szocialista nagyvállalatok embertelen struktúrájáról és a társadalom peremén élő csellengőkről. Riporterként fényképezőgéppel járta az Illés, az LGT, a Mini, vagy a Beatrice koncertjeit, és több mint tízezer fotót készített. Ebből a gazdag képanyagból mutat most be több mint százat a Beat! című kiállítás, amely egyszerre fontos zenetörténeti dokumentáció és látlelet a Kádár-korszak késői időszakáról.

A kiállításon a korszak hangulatát az LGT 1978-as tabáni koncertfilmje és egy 1980-as Beatrice-koncert idézi meg, amelyeket kivetítőn nézhetnek meg a látogatók.

A kiállítótérben megjelennek a Retro Design Center tárgyai is.

A tárlat július 6-tól szeptember 2-ig látogatható.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom