A szex csak maszkban biztonságos az ausztrál egészségügyi hatóságok szerint

HírKlikk 2021. január 11. 18:40 2021. jan. 11. 18:40

A járvány miatt már a biztonságos szex fogalma is átalakul.

Nagy figyelmet kaptak az elmúlt napokban a helyi sajtóban az ausztráliai Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztériumának járvány idejére szóló szexuális tanácsai. A kormány hivatalos oldalán nyilvánosságra hozott útmutatásokat a sajtóban egyebek mellett „bizarrként” és „szokatlanként” jellemezték, és olyannak írták le, mint amit „nem hiszel el, amíg nem látod” – vette észre a 24.hu.

A minisztérium elsőként azt javasolta az embereknek, hogy kerüljék az idegenekkel létesített szexuális kapcsolatot, közölve, hogy a régóta együtt élő párok között a szex nem jelent különösebben nagy kockázatot. Azonban több módszert is ajánlanak arra, amivel csökkenteni lehet a koronavírus-fertőzés esélyét azoknak, akik mégis olyasvalakivel feküdnek le, akivel nem élnek együtt.

Mint írják, nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus az ondóval és a hüvelyváladékkal is terjedne, azt viszont biztosan lehet tudni, hogy terjed a nyállal, és „gyakorlatilag bármivel, ami az orrból és a szájból távozik”.

A minisztérium ezért egyebek mellett azt tanácsolja az embereknek, hogy az orrot és szájat is takaró, háromrétegű maszkban feküdjenek le egymással, kerüljék a csókolódzást, és a biztonság kedvéért még az orális szex közben is használjanak óvszert.

Az oldal emellett a „közös önkielégítést” javasolja a szexuális kalandra vállalkozó embereknek, amit lehetőleg egymástól másfél méteres távolságra kellene elvégezni. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a járvány idején „a legbiztonságosabb szex a magányos szex”.

Forrás: 24.hu