Az Antares lemezbemutatójával debütál szombaton az Analog Music Hall felújított nagyterme

HírKlikk 2021. június 3. 11:00 2021. jún. 3. 11:00

Az Analog Music Hall immár negyedik évébe lépő újbudai klub, nem tétlenkedett a karantén időszak alatt. A közel hatszáz ember befogadására alkalmas koncertterme drasztikus átalakulásokon esett át. Ez nem csak a külcsínt és a design-elemek változásait foglalja magában.

Fontos kiemelni a hang- és fénytechnikai eszköztár, valamint az újratervezett teremakusztika megújulását, amellyel már biztosan kijelenthető, hogy a klub bármely hazai vagy nemzetközi produkciót befogadhat . Az akusztikai munkálatok tervezését az Arató Akusztika Kft. neve fémjelzi. Olyan referenciákkal büszkélkedhetnek, mint a MÜPA, a Zeneakadémia, vagy a Pécsi Kodály Központ. Nekik köszönhetően, az Analog koncertterme már az egyik legszigorúbb, a BBC Acoustic Standard elvárásainak is maradéktalanul megfelel. A megújulás részeként a fellépők, zenészek kiszolgálását is szem előtt tartva, négy backstage-et hoztak létre a több zenekaros események lehetőségét megteremtve. A klub beállt a tudatos környezetvédők táborába és zöld irányt vett az egyszer használatos műanyagok száműzésével. A hamarosan elkészülő, emblémázott modern papír és re-poharakkal várja a vendégeit.

Ahogy országszerte újraindultak a koncertek, úgy hét hónap után, végre az Analog Music Hallba is visszatér az élő zene. A kényszerszünet alatt komoly felújításon átesett kelenföldi klub nyári szezonját most szombaton, június 5-én az Antares lemezbemutató koncertje nyitja.

Az Antares zenéjében a progresszív rock alapjaira építkezve, számtalan különböző zenei stílus hatása kap teret (jazz, hip-hop, funky, soul, metal, pop). Ez a sokszínűség határozza meg az Insanity című második nagylemezüket is, amely májusban jelent meg. Az első, egyben bemutatkozó album után másfél évvel, a friss zenei anyag újabb eszelős fordulatokat hordoz magában, a dalok összetettek, de a zenekar hű maradt önmagához és az egyediségüket jelentő eklektikus megszólaláshoz. Akad dal, amelyikben durvul a hangnem, de a rockballada is jelen van a lemez dal-kínálatában. Összegezve, az első albummal a zenekar hirtelen fényességgel tűnt fel a könnyűzene égboltján, mint az azonos nevű vörös óriás a Skorpió csillagképében, majd a formáció a második albummal határozottan megcélozta a Földet, melyet zenéjükkel rengetnek meg, mindenki örömére.

A négy zenészből – Fecó, Page, Boti, Dér – álló zenekar lényegében alig több mint két éve létezik és tagjai mind különböző zenei világból érkeztek. Az eddigiekben elért szakmai sikereik mellett, a második lemezzel együtt érkező történések is további izgalmakat hoznak az általuk képviselt egyedi stílus mellé. Például a napokban debütált első videóklipjük is, amely a Fresco című dalhoz készült. A lemezbemutató koncert június 5-én az Analog Music Hall nagytermében élőben is a közönség elé tárja az új dalokat.

A koncert vendége a Sorbonne Sexual zenekar lesz. 

(Facebook-esemény // Jegyvásárlás)

Szerző: Völgyesi Ádám