Egy bálnával csevegtek hosszasan a földönkívüliek után kutató amerikai tudósok

HírKlikk 2023. december 15. 18:00 2023. dec. 15. 18:00

Az amerikai SETI Intézet egyebek között azt kutatja, hogyan lehet kommunikálni más fajokkal. Ezt szolgálta a bálnával folytatott beszélgetés.

A földön kívüli intelligencia kutatására a Nemzetközi Űrkutatási Akadémia (International Academy of Astronautics) által létrehozott amerikai SETI Intézet és az Alaszkai Bálna Alapítvány közös expedíciója 20 perces beszélgetést folytatott egy Twain nevű púpos bálnával (Megaptera novaeangliae) – olvasható az intézet honlapján december 12-én publikált sajtóközleményben, vette észre a Qubit.

Az eszmecsere pontos tartalma ugyan (még) nem ismert, de annyi bizonyos, hogy a cetkutatók által Twain néven lajstromba vett felnőtt hím nem csak reagált a tenger alatti hangszóróból sugárzott hívó szignálra, de az expedíció hajóját követve, párbeszédszerű megszakításokkal válaszolt is azokra az akusztikai sorozatokra, amelyeket a kutatók korábban a bálnák egymással való kommunikációjáról rögzítettek.

A kutatók szerint ez volt az első alkalom, hogy az emberek a púpos bálnákkal saját nyelvükön próbáltak kapcsolatot teremteni. Egyelőre azonban csupán a tengeri emlős van tisztában azzal, hogy miről is szólt a beszélgetés, mivel a bálnák kommunikációjának információtartalmát eddig még senkinek sem sikerült megfejteni.

Forrás: Qubit


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom