Felháborodtak az olvasók a Cosmopolitan címlapja miatt

HírKlikk 2021. január 10. 20:07 2021. jan. 10. 20:07

Sokakból erős indulatokat váltott ki a brit Cosmopolitan februári címlapja, ami azt hirdeti, hogy a plus size nők is lehetnek egészségesek.

A 444.hu számol be arról, hogy a problémája többeknek most kivételesen nem pusztán az volt, hogy már megint nem kecses modellek fotóit kell nézni. Azt kifogásolták, hogy a Cosmopolitan egy olyan világjárvány idején „nevezi egészségesnek a túlsúlyt”, amikor az elhízást az egyik legfőbb kockázati tényezőként említik. 

A címlap interjújához több nőt is megszólaltatnak, akik zöme túlsúlyos, köztük a címlapon látható Jessamyn Stanley-t, aki egyébként jógatanár. A fotója alá a Cosmopolitan odaírta, hogy „This is healthy”, azaz „Ez egészséges”. Azonban nem várt fordulat jött, ugyanis elismerés helyett tiltakozást váltott ki az olvasókból a fotó.

Volt, aki megjegyezte, hogy szerinte „már annyira eltorzították sokak agyát, hogy ha nem ünnepeljük azt, ha valaki túlsúlyos, az már azt jelenti, hogy gyűlöljük a túlsúlyos embereket”.

Volt olyan is, aki odáig ment, hogy a Cosmopolitan meg akarja ölni a túlsúlyos embereket, mert a koronavírus-járvány ideje alatt különösen nagy kockázatnak vannak kitéve azok, akik jelentős súlyfelesleggel rendelkeznek. Ezután rengeteg olyan üzenet érkezett, ami szerint hatalmas felelőtlenség volt promotálni a túlsúlyt, miközben sokan épp a túlsúlyuk miatt halnak bele a koronavírusba.

A cikk egyébként arról szól, hogy több értelmezése van az „egészséges” szónak és arról kérdezték a cikkben megszólaltatottakat, hogy mondják el számukra mit jelent ez a kifejezés.

Forrás: 444.hu