Itt az új őrület, a pálinkás gumimaci

Panda 2020. november 17. 11:49 2020. nov. 17. 11:49

Egyik este, amikor a közösségi oldalakat bújtam, nagyon humoros dologra bukkantam. Szembejött velem egy pálinkából készült gumimaci. Az első gondolatom az volt: ez csak egy jól sikerült poén, majd ahogy elkezdtem kutakodni, kiderült, nagyon is komoly dologról van szó.

Néhány klikkelés után, rábukkantam egy kézműves csokoládéüzlet weboldalára, ahol a gumimacik mellett, további ínyencségeket – például pálinkakockát, kézzel készített csokoládékat, marcipánokat – találtam. Úgy éreztem, ezeket mindenképpen meg kell kóstolnom.

Másnap felkerestem a budapesti kilencedik kerületben található Lyan Csokoládéműhelyt, vagy nevezzük inkább ezt a kis üzletet ékszerdoboznak. A boltba toppanva, kivételes látvány fogadott. Alig tudtam magam türtőztetni, hogy ne harapjak bele az asztalon heverő, különféle remekművekbe.

A tulajdonos nagyon kedvesen fogadott, én meg egy rövid bemutatkozás után, elkezdtem bombázni a kérdéseimmel.

A közel fél órás diskurzus alatt megtudtam, hogy a gumimacit tényleg ötven fokos pálinka felhasználásával készítik, sőt, hogy van egykilós változata is. Habár a pontos receptet nem árulta el, annyit azonban igen, hogy három féle pálinkából készítik, és, hogy meg tudják csinálni whiskyből, vagy más alkoholos italból is.

Mivel kocsival voltam, nem kóstolhattam meg, de természetesen vásároltam néhányat, hiszen kiváló ajándék a barátaimnak szülinapra, karácsonyra, vagy arra is, hogy ezekből egyet egyik este én is elszopogassak…