Január 2-ig lehet szavazni „Az Év Embere" díj jelöltjeire

HírKlikk 2023. december 30. 12:30 2023. dec. 30. 12:30

Még január 2.-áig lehet szavazni az RTL által az idén is meghirdetett „Az Év Embere" díj jelöltjeire. Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2013 óta hirdeti meg díjat. Ahogy hagyományosan, ezúttal is tízen kerültek fel a listára.

Az idei jelöltek között olyan emberek szerepelnek, akik a piacvezető hírműsor szerkesztősége szerint kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel 2020-ban példaként szolgáltak – olvasható az ezzel foglalkozó figyelem felkeltő írásban. A december 22.-én indult szavazás január 2. 18:45-ig tart, a nézők az RTL24 applikáción keresztül adhatják le voksaikat.

A jelöltek listáját, s bemutatásukat itt találhatják meg. A lista ezúttal is színes: Karsai Dániel gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász, aki az eutanáziáért kűzd;  Reisz Gábor filmes; Azahriah énekes-zenész-zeneszerző; Karikó Katalin és Karusz Ferenc Nobel-díjas tudósok; a kitartó Oltalom dolgozók; Zádor Zsófia orvos, barlangmentő; Szoboszlai Dominik focista; Ádám Zoltán, a Corvinus kirúgott oktatója; a Debreceni akkumulátorgyár ellen fellépő  Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület, valamint az oroszok elleni háborúban harcolókat segítő, a Kárpátaljai Sárkányellátó néven ismertté vált civilek.

Tavaly egyébként a 2022-ben tüntetéseket szervező diákok és tanárok lettek az Év Embere-díj győztesei. Előtte Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség  alapító-lelkészét szavazták meg az emberek, 2020-ban, a Covid évében pedig az egészségügyi dolgozók.