Magyarország top dobosa, Dörnyei Gábor „zenei mennyországban” érzi magát a Stanley Jordan Quartetben

HírKlikk 2024. október 21. 11:21 2024. okt. 21. 11:21

Stanley Jordan elképesztő tudással rendelkezik. Párhuzamosan tud dallamot és akkordokat játszani. Sokszor zenél egyszerre két különböző gitáron, vagy akár gitáron és zongorán.

Stanley Jordan igazi kaméleon. Egy mágikus zenész. Nyitottság, képzelőerő, sokoldalúság jellemzi. A különleges, nyolcujjas „tapping” technikájáról ismert gitáros pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásai, popslágerek kapcsán tett felfedezések, vagy éppen a jazz határait feszegető, ultramodern improvizációk révén újra és újra lenyűgözi közönségét.

Két hazai ütőhangszeres zsenivel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal, vagyis a tHUNder
Duóval kiegészülve alkotnak tökéletes csapatot.

A Kossuth-díjas Horváth Kornélt jól ismeri a magyar közönség, de külföldön is nagy ismertségnek örvend: 2016-ban a brit Rhythm magazin olvasói „Az év ütőhangszeres művészének” választották. Bátran nevezhetjük az egyik legeredetibb magyar előadóművésznek, aki egyedi ütéstechnikával rendelkezik, s játékában izgalmasan ötvözi a magyar zenei gyökereket a jazzel, az indiai, arab, afrikai és latin-amerikai hatásokkal.

Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben készült DRUMEO című filmje olyan kiválóságok közé emelte, mint Peter Erskine, Bernard Purdie és Billy Cobham.

Dörnyei Gábor így fogalmaz legutóbbi posztjában:

A zenei mennyországban játszom ezzel a három dzsesszzsenivel: Stanley Jordan- Gitár, Zongora, Vokál, Laurence Cottle- Electric Bass & Kornel Horvath - Percussion.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom