Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Kondoroson

HírKlikk 2024. június 23. 12:10 2024. jún. 23. 12:10

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy kigyulladt házban a Békés vármegyei Kondoroson – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat éjszaka vonultak ki a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített 50 négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

A szóvivő közlése szerint az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hozzátette, a katasztrófavédelem munkatársai másfél óra alatt fékezték meg az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat, amelyekben az épület lakhatatlanná vált és másik két lakója kórházba került. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult – tájékoztatott a szóvivő.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy épülettűz esetén a legfontosabb teendő, elhagyni az épületet és segíteni másoknak is kijönni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom