Nők mellében csempészték a kokaint

HírKlikk 2020. november 26. 17:45 2020. nov. 26. 17:45

A kolumbiai rendőrség nemrég felszámolta a „A sebészek" nevet viselő drogkartellt, amely arra kényszerített nőket, hogy kokainnal feltöltött mellimplantátumokban csempésszék a kábítószert.

A drogkartellek elég leleményesek, ha arról van szó, hogyan csempésszék a drogokat. A mexikói-amerikai határ alatt akár több kilométeres alagutakat fúrtak, és tengeralattjárókat is használnak. Talán ennél is meglepőbb azonban, hogy Európába évek óta gyakran folyékony kokainnal feltöltött mellimplantátumokban szállítják a kábítószert. Így nyilván az sem véletlen, hogy a kolumbiai Caliban működő kartell a Los Cirujanos (A sebészek) nevet kapta. 

A kolumbiai ügyészség szerint a megzsarolt, vagy lefizetett fiatal nőket megműtötték, majd közönséges légijáratokon Madridba repültek, ahol egy újabb műtéttel eltávolították a testükből az implantátumot. A műtéteket részben egy valódi sebész végezte, aki a Cali kórházban dolgozott, részben azonban egy olyan maffiózó, akinek nem is volt orvosi végzettsége – írta meg a kolumbiai Semana.