Szerelőkocsi sodort el egy munkást az M3 metró alagutjában

HírKlikk 2021. július 30. 17:10 2021. júl. 30. 17:10

Az 50 éves férfi a helyszínen életét vesztette a Corvin-negyed és a Kálvin tér közötti balesetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. július 30-án 13 óra 59 perckor érkezett bejelentés, hogy az M3 metró felújítása közben a Corvin-negyed és a Kálvin tér megállók között, eddig tisztázatlan körülmények közt egy szerelőkocsi elsodorta az alagútban tartózkodó munkást – írja a police.hu.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A munkahelyi balesetben egy másik férfi szintén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására. 

A BKV Zrt. az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva, és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói.

A cég együttérzését és részvétét fejezte ki az érintetteknek és hozzátartozóiknak.

Közleményük szerint a halálos áldozattal járó baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is zajlik. A történtekről részletes tájékoztatást későbbre ígértek.

Karácsony Gergely főpolgármester péntek délután a Facebook-oldalán azt írta: tájékoztatták arról, hogy halálos baleset történt az 3-as metró felújításának munkálatai során. "A BKV Zrt. és magam is őszinte részvétünket fejezzük ki a munkahelyi balesetben elhunyt munkatárs családjának és kollégáinak" - írta.

Bejegyzésében a főpolgármester is azt közölte: egyelőre annyit tudnak, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, az alvállalkozó eszközeit használva, és a balesetben elhunyt ember és sérülést szenvedett társa is a felújítást végző alvállalkozó munkavállalói.

Az esetet a BKV a katasztrófavédelem bevonásával vizsgálja - tette hozzá.

(A kiemelt kép csak illusztráció.)

Forrás: police.hu