Vak férfi kapott jogosítványt

HírKlikk 2020. szeptember 20. 18:51 2020. szept. 20. 18:51

A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt Oroszországban, a hatóságok már vizsgálják, hogyan történhetett meg az eset.

Az Autószektor az orosz autonews.ru információi alapján számol be arról, hogy egy férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják, miként fordulhatott elő a példátlan eset.

A Mednogorszk városában élő férfi – akinek orvosi papírjaiban egyértelműen szerepel, hogy mindkét szemére vak – még 2018-ban szerzett vezetői engedélyt, de csak most derült fény a történtekre. Az ügy abszurditására jellemző, hogy az ügyészség az eset kapcsán, felhívta a lakosság figyelmét, hogy „vakon ne üljön senki volán mögé, még akkor se, ha van jogosítványa”.

Az orosz belügyminisztérium már vizsgálja az esetet. Valószínűleg a jogosítványa érvényességének meghosszabbításakor meghamisította a szemészeti papírokat, a rendőrség pedig nem vizsgálta a dokumentum hitelességét, hanem automatikusan kiadta az engedélyt.

Azt nem lehet tudni, hogy az elmúlt években ült-e a volán mögött a vak férfi, és azt sem tudni, hogy hogyan bukott le. A jogosítványát bevonták, bár Oroszországban tömegesen autóznak vezetői engedély nélkül.