Visszatér a Tamagocsi!

HírKlikk 2021. június 20. 16:31 2021. jún. 20. 16:31

Méltó módon ünnepli meg közel három évtizedes fennállását a Tamagocsi, miközben a mai technológiából is merít egy keveset.

Huszonöt éve jelent meg kereskedelmi forgalomban a kilencvenes évek egyik legkedvesebb tömegterméke, a Tamagocsi. A digitális háziállatok gondozására alkalmas eszközből létezése óta több modern változat is készült, ám egyik sem állt annyira közel az újkori technológiához, mint a Tamagocsi Smart.

Ebben az esetben egy csuklóra szerelhető eszközről van szó, amit egy kezdetleges okos órának is hívhatunk: a készülék ugyanis beépített lépésszámlálóval rendelkezik, ezen kívül az időt is mutatja, a színes képernyője pedig reagál az érintésre. A termék mindemellett hangfelismerést is kapott, vagyis a tulajdonosa beszélhet is hozzá – írja a HVG.

Az újdonság fő attrakciója természetesen a benne „élő” kis állat, amelynek gondozása a gyártó Bandai szerint ugyanolyan élményt nyújt, mint a korábbi Tamagocsiknál. A mostani változat viszont sokkal körültekintőbb felhasználását igényel, tekintve, hogy a kütyü 30 órára elegendő akkumulátoridővel rendelkezik – utána tölteni kell.

A különlegességet egyelőre csak Japánban lehet majd beszerezni, idén novembertől. Az ára 7480 jen lesz, mintegy 20 ezer forint. A nemzetközi forgalmazás kezdete még nem ismert.

A Hírklikk kérdése: vajon mi lesz most az országban meglévő egyetlen Tamagocsi-temetővel? Feltámadnak a halott Tamagocsik?