Visszavonom Lev Davidovics miniszterelnöknek jelölését!

Sas István 2020. október 5. 18:26 2020. okt. 5. 18:26

Lev Davidovicsot évekkel ezelőtt jelöltem kormányfőnek, de ezt most vissza kell vonnom, mert egyrészt az Orbán-rendszerrel szembeni összefogás híve vagyok, másrészt elgondolkodtatott, hogy a Kétfarkú Kutya Párt indít majd néhány önálló képviselő-jelöltet, sőt, egy kutyát is miniszterelnöknek. (A kutyusról sajnos még szinte semmit sem tudni, én is csak arra tippelek, hogy bizonyára fiú, mivel két farka van.)

Azt azért persze el kell magyaráznom, ki is Lev Davidovics, és miért őt jelöltem kormányfőnek. Ezért most idézem a róla több mint öt éve megjelent, de eredeti formájában már el nem érhető cikkemet: 

A név megtévesztő, mert ő nem orosz. Hogyan is lehetne az, akit kormányfőnek javaslok, ha egyszer én nyugati ügynök vagyok, mint azt már oly sokszor megírták rólam. Hiszen még a pulóverem is norvég mintás! Persze ezt az ötletemet is a hanyatló Nyugatról schmitteltem (ómagyarul: plagizáltam).

Lev Davidovics az egyik cicánk, több mint tíz éve, kölyökként fogadtuk be. Hivatalos nevét a fehér pofiját díszítő tökéletes fekete Trockij-szakáll miatt kapta. A család persze csak Lócinak vagy Lócikának becézi.

Az ötletet, hogy mellette kampányoljak, Amerikától loptam. Pontosabban az alaszkai Talkeetna városkától, ahol több mint 20 évig egy kandúr töltötte be a polgármesteri tisztséget – közmegelégedésre.

Az történt, hogy 1997. júliusában, a választáson, a szavazólapon szereplő egyik jelölt sem nyerte el a városka lakóinak tetszését, és a legtöbben az akkor még alig pár hónapos kiscica, Stubbs nevét írták rá a lapra. Stubbs megnyerte a választást és azóta többször is újraválasztották – mert ő nem emeli az adókat, nem avatkozik az üzletbe és őszinte.

Nos, pontosan ezért javaslom Lev Davidovicsot miniszterelnöknek. Lócika biztosan jobb kormányfő lenne a mainál, ugyanis:

– nem lop (na jó, előfordult, hogy lenyúlta a húst a konyhaasztalról, de mi ez például a gázüzleten tízmilliárdokat kaszáló offshore cégek ügyéhez képest);

– ha a húsosfazék közelébe kerül, nem engedi oda a családtagjait;

– nem hazudik, mindig őszinte;

– nem emel adót;

– nem avatkozik be a piaci viszonyokba;

– senkinek sem csókol kezet;

– naponta vagy 16 órát alszik, tehát az idő kétharmadában biztosan nem okoz semmilyen kárt;

– miatta még a maffia sem sértődne meg, hiszen Don Corleone is szerette a cicákat.