1956-nak sok olyan eleme van, amivel a kormány nem tud mit kezdeni

KlikkTV 2024. október 9. 12:00

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője, Nagy Dávid, a Kétfarkú Kutyapárt pártigazgatója és Simonovits András nyugdíjszakértő voltak a KlikkTV Puccs című műsorának vendégei.

Pulai úgy látja: Orbán Balázsnak nem tudtak nem megbocsátani, hiszen csak felmondta a kormányzati álláspontot – utalt a miniszterelnök politikai igazgatójának 1956-ot érintő kijelentéseire. Pulai szerint 1956-nak sok olyan eleme van – például a Nagy Imre történet –, amivel a kormány és a jobboldal nem tud mit kezdeni, különösen nem a jelenlegi orosz-ukrán háború tükrében.

A Fővárosi Közgyűlés működésével kapcsolatban az elemző úgy véli: nem biztos, hogy lesz főpolgármester-helyettes. Hisz ebben az esetben ez mulasztásos törvénysértés, amiből jelenleg is több tucat van érvényben Magyarországon. Ha a közgyűlés nem tud megegyezésre jutni, a kormányhivatal dönt. Mivel közben mégis működik a főváros, ezért benne van a pakliban, hogy a helyzet hosszútávon is így marad.

Simonovits András szerint a nyugdíjrendszer megváltoztatása rövidtávon költségekkel jár, márpedig ez egy kőszívű kormány, ezért nem módosít. A helyzet paradoxona ugyanis, hogy minél kevesebb nyugdíjat kap valaki, annál valószínűbb, hogy mégis a kormányra szavaz. Sőt: minél kisebb egy település és minél kisebb az ott élők nyugdíja, annál a nagyobb mértékben szavaznak a Fideszre – magyarázta Simonovits.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom