Gyarmati István: a konfliktusoktól nem félni kell, hanem szembeszállni velük

KlikkTV 2024. május 27. 12:00

Egy világháború valószínűtlen, de a Nyugat nem engedheti meg, hogy Oroszország győzzön az ukrajnai háborúban, mondta Gyarmati István volt honvédelmi helyettes államtitkár, a Demokratikus Átalakulásért Intézet vezetője a KlikkTV Tíz című műsorában. 

A palesztin-arab küzdelem Izraellel egyfajta civilizációs konfliktus, amelynek még sokáig nem lesz megoldása. Izrael sok hibát követett el, amikor nem tudta megakadályozni a palesztin terroristák október 7-i gyilkos betörését, és azzal is, hogy elhúzódik a Hamasz felszámolása. Mind Izraelnek, mind Amerikának idejében tudnia kellett volna az október 7-i súlyos merényletről és meg kellett volna azt akadályozniuk. 

A szakértő szólt arról, hogy a II. világháború utáni, most lezárult „kegyelmi időszakban” a két világhatalom fegyverei biztosították a békét, most azonban Kína és Oroszország előretörésével megváltozott a helyzet, ezzel a globális gazdaság, a nagy monopóliumok sem tudnak mit kezdeni. Oroszországot katonailag nem lehet legyőzni – de legyőzöttnek tekinthetjük, ha nem éri el a háborúban kitűzött célját, és akkor tárgyalni fog.

A szuperhatalom Kína, hagyományából eredően is, soha nem lesz demokrácia, de eddig is támaszkodott fejlődésében a Nyugatra és szorgalmazni kell, hogy mind jobban integrálódjon a világgazdaságba - mondta Gyarmati István.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom