Az emberek szerint, Karácsony jobb, mint Orbán

KlikkTV 2020. május 18. 11:26

Az aktív korúak húsz százalékának (hozzávetőleg egymillió embernek) nincs bevétele. Ennek a csoportnak a fele munkanélküli, a másik fele pedig fizetetlen szabadságon van. Eközben közismerten alacsony a magyarok megtakarítása: közel kétharmaduknak nincs, vagy egy-két hónapra elegendő tartaléka van, Európában nálunk tartják a legalacsonyabb szinten az álláskeresési járadékot, és nálunk van a legkevesebb lehetőség bértámogatásra – fejtette ki kutatási eredményeit a Publicus Intézet igazgatója, Pulai András.

Méréseik alapján, azt is megtudhattuk a közvélemény-kutatótól, hogy a járvány előtt, az ellenzék megelőzte a kormánypártokat, majd a vírus hatására ez bezuhant – mintegy kilenc százalékkal (a legnagyobb mértékben a Momentumot sújtva), amely most ismét közelít a kormánypártiak értékeihez.

A főváros-kormány relációban a Publicus felmérése azt mutatta, hogy a válaszadók Orbánt hatékonyabbnak gondolják, míg Karácsonyt emberségesebbnek, aki jobban szolgálja az emberek érdekeit, s – még a sokat látott közvélemény-kutatót is meglepte – a járvány elleni védekezésben is a főpolgármestert látták eredményesebbnek.