Hazánk jobban hasonlít Fehéroroszországra, mint Németországra

KlikkTV 2020. szeptember 1. 21:32

Burány Sándor, országgyűlési képviselő, aki az MSZP tagja, de a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, amit saját maga úgy aposztrofál: „én az együttműködés kapcsa vagyok”. A hat ellenzéki párt elnökeinek nyilatkozata azt mutatja, hogy az együttműködés alapjait elkezdték letenni, amelynek az első lépése, hogy mind a százhat körzetben egyetlen ellenzéki jelölt lesz. „A logika és a praktikum azt diktálja, hogy az egyéniben nyert körzeteket nem kéne piszkálni, de mivel én is érintett vagyok, természetesen kész vagyok az előválasztásra” – mondta Burány Sándor.

A képviselő véleménye szerint: „olyan országban élünk, ami jobban hasonlít Fehéroroszországra, mint Németországra, ahol a jogot a hatalom oldaláról vetik be”. Arra, hogy ezt meddig tűri a magyar társadalom, úgy válaszolt: „a tűrőképesség határát nehéz meghatározni, de én nem aludnék nyugodtan Orbán Viktor helyében”.

Szeptember 19-én a szocialisták társelnököket választanak, ahol a férfi pozícióért hárman is ringbe szállnak: Tóth Bertalan jelenlegi elnök, Mesterházy Attila volt elnök és Őri László III. kerületi képviselő. A szocialista politikus szerint: „az MSZP szinte – vagy – az egyetlen párt, ahol az elnöki posztért többes jelölés volt és van. Ez szerintem előnyös a pártunk számára”