Muhari Judit: nem szappanopera, hanem tragédia, ami zajlik

KlikkTV 2024. március 31. 10:00

Határozottan kijelenthetjük, hogy az áldozati lét a propaganda eszköze lett, és ez méltatlan azokkal szemben, akik bántalmazásban élnek – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Muhari Judit a Népszava újságírója, aki régóta foglalkozik a gyermekvédelmi témákkal és most a Varga Judit-Magyar Péter közötti csatározással. „A volt igazságügy-miniszternek vajon milyen üzenete lehet azoknak a nőknek, férfiaknak, akik most szeretnének egy bántalmazó kapcsolatból kilépni, ha az az ember, akinek ebben az ügyben is lehetősége lett volna tenni, ő sem tud kilépni. Akkor az egyszerű állampolgároknak milyen esélye van erre? Óriási a felelőssége.”

Az újságíró beszél arról is, hogy az isztambuli egyezmény nem aláírása kapcsán azt hallottuk, hogy itthon a nők helyzete remek, a családon belüli bántalmazás és erőszak áldozatai minden segítséget megkapnak. „És akkor most azt hallgatjuk, hogy 16 éve bántalmazó kapcsolatban élt. Ez a szappanoperává süllyesztett történet úgy tragédia, ahogy van és több szinten jelenik meg.”

Muhari Judit elmondta, Varga Judit akkor lett volna hiteles a videóban, ha azt mondja, hogy tisztelt tárasadalom, előállok az én tragédiámmal, bocsánatot kérek a bicskei otthon áldozataitól és elmondja, miért írta alá a kegyelmi törvényt. „Ezt a riporternek is meg kellett volna kérdeznie, de ha Varga Judit ezt el szerette volna mondani, akkor elmondhatta volna.”

A műsorban szóba kerül a magyar gyermekvédelmi riasztó rendszer működésképtelensége, Rétvári Bence ígéretei és a civil szféra „lebaloldalizálása”, miközben minden jogvédő, gyermekvédő, nővédő szervezet szakmai szervezet, nem balos, nem jobbos, nem a politikai irányultság alapján segítenek, támogatnak.