Varga László: egyre inkább kormányváltó hangulat van

KlikkTV 2024. június 9. 10:00

A mostani önkormányzati- és EP-választás nagyon összetett, településtípusonként az ország egyes részein 3 szavazólapon kell véleményt nyilvánítani, de van, ahol 4, és van, ahol 5 lapon, de értik a választók. Nehezen indult a kampány, és végül lett egy új erő is, amely embereket mozgat meg – mondta Varga László, az MSZP elnökhelyettese a KlikkTV Tíz című műsorában. „Én azt érzem, hogy Kelet-Magyarországon és a környező régiókban ellenzéki többség és egyre inkább kormányváltó hangulat van, bár ez a választás most nem erről szól.”

A szocialista politikus elmondta, vannak olyan települések, ahol sikerült az ellenzéki egységet megépíteni, de a kormánypártok sem egységesek mindenhol, még ha a látszat ezt is mutatja, például Egerben minimum háromfelé vannak.

Az ország nagy részén az ellenzék többsége érezhető a társadalomban. Az a kérdés, hogy ez valódi többséggé válik-e, s nagyon komoly figyelmeztetés lesz a kormánypártok számára, ami 2026-ra elhozhatja a kormányváltást – jelentette ki Varga László, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzati az egyetlen választás, ahol indulhatnak egyesületek, nemcsak pártok. „Akkor tud ez jól működni, ha néhány emblematikus figura, politikai szereplő, szakember megjelenik egy egyesületben, jól tudnak kommunikálni, és mondjuk egy sikeres polgármester mögé felsorakoznak. Ez túlmutat a pártpolitikán. A Fidesszel szembeni teljes együttműködésnek nincs alternatívája, ezt az MSZP elsőként mondta ki, már a ’22-es választás után.”

Van propaganda, de az emberek érzik a bőrükön, hogy ’22 tavaszán át lettek verve – mutatott rá Varga László. „Európa-csúcs infláció volt, több mint egy évig, rekord üzemanyagárak, többmillió magyar embernek csökkent az életszínvonala.” Hozzátette, nagy részvételt vár most a választáson. Emlékeztetett, hazug vád a háborúpártiság, de a Fidesz sulykolja és megpróbál átverni mindenkit. Hozzátette, azt sem szabad elfelejteni, hogy a gazdaság és társadalom valós állapotát nem akarta a Fidesz bemutatni, ezért nem nyújtották be tavasszal a költségvetést sem.

„Ahol a baloldal szegfűjét látják, oda nyugodtan, jó szívvel adhatják a szavazatukat.”

 

 

 

 Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom