Lendvai Ildikó: Orbán lábon lőtte magát és most azt mondja, direkt volt

KlikkTV 2020. július 23. 19:28

A hétvégi maratoni uniós csúcs után Lendvai Ildikó szocialista politikussal elemeztük a történteket. Lendvai úgy véli: „ha nem rólunk volna szó, akkor még komikus is lehetne, de így tragikomikus a kormány győzelmi jelentése az EU-csúcs után. Orbán inkább lábon lőtte magát, és azt mondja, direkt akartam valami dekorációt a lábamra.” Kifejtette, hogy szerinte „egyelőre átsöpörték a jogállamiságot egy másik szobába” – majd hozzátette, hogy a kormányzati győzelmi kommunikációval ellentétben, „a pénzügyi átláthatóság benne van a megállapodás szövegében.”

A politikussal kitértünk az Index-ügyre is, amely orgánum főszerkesztőjét kirúgták. Lendvai összefüggést érez az uniós történtek és az Index-ügy kapcsán: „nyilván nem akartak még egy megbocsájthatatlan médiabalhét akkor, amikor Orbán éppen arról tárgyal, hogy mi mekkora jogállam vagyunk, és teljesen felesleges minket ezért számon kérni. Várható volt ez, amióta a NER bevásárolta magát az Indexbe, most pedig majd jönnek a gazdasági okok.”

Lendvai Ildikó elmondta: „az ellenzéknek, elsősorban a fővárosban, valamilyen ellen média blokkra kellene fordítania erőforrásait. De az ellenzéki politikusoknak is összébb kellene rendezniük kommunikációjukat, ahogyan azt nem tette most a DK és a Momentum.”