„Minek tartjuk még Káslert Miklóst?”

KlikkTV 2020. november 26. 08:14

A Klikktv vendége Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő és Harangozó Gábor, a Szociális Demokráciáért Intézet vezetője volt.

Pintér Sándor belügyminiszter irányítja a kórházakat – olvashatjuk a Magyar Közlönyben, ezzel partszélre állítva a már megnevezett Jenei Zoltánt. Erről a politikusnő úgy vélekedett „ha az EMMI alá tartozó kórházakat nem az EMMI miniszter, hanem Pintér irányítja, minek tartjuk még Kásler Miklóst?”

Harangozó Gábor szerint pedig, „az, hogy nem egy volt kórházigazgató EMMI miniszter irányítja egészségügyi válsághelyzetben a kórházakat, azt jelenti, hogy óriási a baj. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az összeomló egészségügy megreformálásáért is Pintér a felelős.”

Mindeközben „ma Magyarországon minden negyedik gyerek vagy szegénységben él, vagy szegénységnek van kitéve. Azt szeretnénk elérni, hogy az unió – amellett, hogy nagyon sok pénzt ad felzárkóztatásra – különítsen el arra is forrásokat, hogy a gyermekek esélyeit ki lehessen egyenlíteni. Erről szól a kiáltványunk, erre készítettük el nemzetközi tanulmányunk első részét” – mondta el Harangozó.