Orbán pénzzel patkolt (ál-)kihátrálása

KlikkTV 2020. május 31. 15:04

„Orbán nem csak szociálisan érzéketlen, de folyton bizonyítja, hogy a vállalkozókon keresztül biztosítja be magának a hatalmat. Most, a járvány ideje alatt is bőségesen megtámogatja Mészáros Lőrinc szállodáit – „csekély” húszon milliárddal. Azt a Mészárost, aki az elsők között bocsájtott el nyolcszáz munkavállalót” – mondta Lendvai Ildikó, a Klikk TV műsorában.

Lendvai Ildikónak nincs kétsége afelől, hogy a miniszterelnök pénzzel megpatkolt külső nyomásra döntött a felhatalmazás visszaadásáról, ugyanis az uniótól éppen hitelt szándékozik felvenni, és az EU-ban nem áll jól a szénája a jogállamiságot tekintve.

Bár Orbán most visszaadja a felhatalmazási törvényként elhíresült, egyszemélyes döntésre jogosító felhatalmazást, a politikus úgy fogalmazott: „ez a rendeleti kormányzás úgy megy, mintha jönne.” – Majd hozzátette –, „ezentúl Müller Cecília tisztifőorvos lesz az egyetlen, aki megmondhatja, mikor lesz vége a rendeleti kormányzásnak. De tudjuk, Orbán engedelmes bábokat ültet vezető helyekre.”