Soproni Tamás: ujjunk a ravaszon, de nem fogjuk meghúzni

KlikkTV 2020. július 20. 14:28

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, a rövid távú szállásokra vonatkozó korlátozásokra reagálva, azt mondta: „a kormány a mi kezünkbe adta a pisztolyt az ilyen szállásokkal szemben, de mi nem fogjuk használni. Egy jó szabályozást szeretnénk kialakítani.” Kifejtette: „egyértelmű, hogy a kormánynak az volt ezzel a korlátozással a célja, hogy Orbán Ráhel és Mészáros Lőrinc szállodáiba menjenek a turisták.” A polgármester szerint, önkormányzati szempontból: „az már egy jó irány lenne, ha a nagyobb szállásadók a bevételeikből beszállnának a társasházak felújításába.”

A Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt zugszállást üzemeltetett a VI. kerületben. Várhatóan augusztusban zárul az önkormányzat vizsgálata ebben az ügyben.

A VII. kerületi bulinegyedhez képest, a VI. kerületben „Szilágyi Erika, helyi képviselő mentorálásával, sikerült az Anker közben egy olyan megállapodást kötni a lakók, és vállalkozók bevonásával, ami egy kompromisszumos, este tíz órás zárást állapított meg” – számolt be büszkén a politikus.