Trianon kapcsán a Fidesz egyszerűen hazudik

KlikkTV 2020. június 3. 21:19

A Klikktv-ben megkérdeztük Molnár Zsoltot, az MSZP országgyűlési képviselőjét, a nemzeti összetartozás bizottságának alelnökét a Magyar Nemzetben megjelent Kövér László házelnök kijelentéseiről, mely szerint a baloldal ráront a nemzetre. Molnár úgy reagált – a rendszerváltás utáni első Trianon-megemlékezésről kivonuló fideszes Kövér László még azzal is csak fél igazságot mondana, ha azt állítaná, hogy a győztesek rontottak neki a veszteseknek, hiszen a maihoz nagyon hasonló uralkodó elit volt mindennek az okozója. Hozzátette: nem a magyar baloldal vesztett a német szövetségesek oldalán a nyugati fronton, nem a magyar baloldal volt az, aki a Szegeden újraszervezett, magát nemzetinek nevezett hadsereg színeiben tétlenül nézte a történteket. A Tanácsköztársaságnak is megvoltak a maga bűnei, de Kassára Stromfeld Aurél vezetésével bevonultak csapatai. A románok és csehszlovákok leverik a Tanácsköztársaságot, s román fegyverek árnyékában érkezik Horthy Budapestre. Ennek fényében, nehéz azt mondani, hogy a baloldal rontott rá a nemzetre. Akármit is mond Kövér László házelnök, azt ki kell jelenteni, hogy Trianon nemzeti sorstragédia, amelynek okozója az 1867-től Trianonig uralkodó elit volt.

Molnár Zsolt a napokban tett nyilatkozataihoz hozzáfűzte: az évtizedek alatt liberálisból már-már szélsőséges jobboldalivá váló Fidesz kisajátította március 15-ét, június 4-ét, augusztus 20-át, október 23-át. Gyakorlatilag az összes magyar nemzeti ünnepet narancssárgába öltöztette. Minden megosztó témát manipulálnak. Ilyen a menekültválság, a rezsikérdés és Brüsszel szerepe. Trianon kapcsán pedig egyszerűen hazudnak – jelentette ki a politikus.

Arra a kérdésre, hogy a szocialista párt miben látja a megoldást, Molnár Zsolt azt mondta: Trianon fájdalma nem a múltba fordulással, a gyűlöletkeltéssel orvosolható. A gyógyír egy jövőbe néző, belső határok nélküli, közös fizetőeszközre épülő, nemzeti önrendelkezést és anyanyelvet tiszteletben tartó Európai Unió.