Tüttő Kata: Orbánt soha nem érdekelték sem az önkormányzatok, sem a nekik járó pénzek

KlikkTV 2024. május 3. 13:00

Mi az elmúlt öt évben európai forrásból fejlesztettünk, építettünk metrót, árvízvédelmi művet, vízvezetéket, csatornát, természetvédelmi területet, mivel a magyar kormány az összes önkormányzat, összes pénzét magához vonta, elvette, kifosztotta az önkormányzatokat – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Tüttő Kata, az MSZP-DK-Párbeszéd európai uniós képviselő-jelöltje. Hozzátette, gyakorlatilag pont azokat a pénzeket függesztették fel, amelyek az önkormányzatokhoz érkeznének, és amiket az önkormányzatok jól költenek el. „Ezeket a pénzeket haza kell hozni.”

Ezek kohéziós pénzek, nem általában kapnának pénzt az önkormányzatok – mutatott rá Tüttő Kata. „Mi kitaláltuk, a magyar kormány és az unió aláírta, villamost vásárolunk, villamost építünk, trolibuszt vásárolunk, az árvízvédelmi rendszert bővítjük, természetvédelmi területet rehabilitálunk egészséges utca programot indítunk, ezek mind konkrétumok, ezekhez az együtt megálmodott programokhoz szóló pénzeket kell kiengedni.”

Ezek a pénzek az önkormányzatokhoz jönnek, nem Orbánhoz mennek a Karmelita kolostorba – tette hozzá a szocialista politikus. „Orbán haza tudná hozni a forrásokat, de nem akarja, nem érdeklik az önkormányzatok, soha nem is érdekelték. Semmi mást nem csinált, mint ezt a szférát - függetlenül attól, hogy fideszes a polgármester vagy sem – apránként kiszárította. Csak mi hangosak vagyunk és ellenállunk.”

Tüttő Kata úgy fogalmazott, az önkormányzatok demokráciatartalékok, Magyarországon ez nagyon fontos, mert minden féket és ellensúlyt a Fidesz megsemmisített.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom